Italianul Fabio Fognini şi Marius Copil au făcut spectacol, sâmbătă, în primul meci demonstrativ din trei programate în cadrul Sports Festival, la BT Arena. În prezenţa a peste 8.500 de spectatori, cei doi sportivi au arătat bucuria de a juca tenis, s-au ţinut de glume şi au îndemnat asistenţa spre practicarea sportului. Ceremonia de deschidere a fost emoţionantă, cu Simona Halep şi tatăl său în lacrimi, după proiectarea unui film din istoria carierei sale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Spectatorii s-au integrat rapid în show, iar la prezentarea sportivilor, care au intrat pe trotinete, au aprins lanternele telefoanelor mobile, arena fiind scufundată în beznă.  

FOTO: Facebook SportsFestival
FOTO: Facebook SportsFestival

Echipa internaţională, formată din Daniela Hantuchova şi Fabio Fognini, a fost ”condusă” de pe bancă de Darren Cahill, iar cea tricoloră – Simona Halep şi Marius Copil – de către Andrei Pavel.

Organizatorii i-au pregătit Simonei Halep, pe cubul din BT Arena, imagini surpriză din cariera sa în care au apărut şi interviuri cu părinţii. Tatăl ei, aflat în sală, a fost impresionat până la lacrimi, la fel ca şi fiica sa, iar înaintea meciului cei doi s-au îmbrăţişat în aplauzele miilor de spectatori.

FOTO: Facebook SportsFestival
FOTO: Facebook SportsFestival

Regulile au fost puţin respectate, arbitrul a intrat şi el în seria de glume, iar Simona Halep nu s-a sfiit să intre în teren pentru a schimba pase cu copiii de mingi, spre deliciul publicului.

S-a jucat doar până la 4, iar ”victoria” a revenit italianului de pe locul 10 ATP, cu 4-2, după nici o oră de bună dispoziţie la care a contribuit şi atmosfera creată de public. Nu s-a mai jucat pe sistemul ”două seturi din trei”, Fognini şi Copil spunând după primul set: game, set şi meci.

Tenisul demonstrativ de la BT Arena continuă cu disputele dintre Simona Halep – Daniela Hantuchova şi dublul mixt Halep / Copil – Hantuchova / Fognini.

La meciuri asistă şi componente ale naţionalei de handbal, între care Crina Pintea şi Cristina Laslo.

Darren Cahill, care a venit special din Australia pentru Sports Festival, a participat la trei evenimente de la sosire: o conferinţă de presă, un masterclass propriu (”The art of coaching”), la care a asistat şi Simona Halep, şi o discuţie liberă cu iubitorii tenisului, în Parcul Central din Cluj-Napoca.

Cahill a vorbit deschis şi a răspuns întrebărilor despre tenis, antrenorat, familia sa, experienţa alături de Simona sau faptul că a decis să ia în acest an pauză.

”Nu ştiu ce voi face anul viitor, dar dacă mă întorc în antrenorat, pe Simona o voi suna prima dată. Depinde de ceea ce se va întâmpla în următoarele şase luni. Dacă va fi să revin este foarte important de menţionat că mă voi alătura echipei lui Daniel Dobre”, a spus australianul, care, făcând referire la notorietatea sa, a afirmat: ”Am devenit un mare antrenor, pentru că am antrenat o mare jucătoare, Simona!”.

Fosta sa elevă a precizat că principalul ei obiectiv este câştigarea unei medalii la Jocurile Olimpice de la Tokyo, iar dacă va reuşi acest lucru se va simţi ”împlinită cu totul” în cariera sportivă.

Revenind la Sports Festival, care se încheie duminică, numeroase personalităţi sportive au fost invitate la Cluj-Napoca, unde au vorbit cu fanii în diverse tipuri de întâlniri. Printre invitaţi s-au aflat Răzvan Mitroi (FRF), Mihai Covaliu (COSR), Alexandru Dedu (FRH), Camelia Potec (FRNP), Loredana Dinu (scrimă) sau fostul fotbalist Ciprian Marica.

Cea de-a doua ediţie a Sports Festival este, potrivit organizatorilor, o iniţiativă unică în România şi este menit să ofere oportunităţi prin care publicul să se apropie de sport într-un mod activ. Peste 30 de sporturi pot fi încercate gratuit de publicul larg, iar în 2019 festivalul reuneşte participarea a 40 de cluburi sportive, 11 federaţii şi peste 200 de sportivi de performanţă.

Sports Festival, al cărui ambasador este Cătălina Ponor, propune publicului, între altele, beach-volley, petanque, skateboard, kendama, cross-training, rugby, competiţii demonstrative de enduro şi echitaţie etc.

Festivalul punctează şi în lumea fotbalului, în 12 iulie, atunci când istoria de 100 de ani a FC Universitatea Cluj va fi onorată prin meciul de gală cu PAOK Salonic, echipa lui Răzvan Lucescu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.