Organizatorii Turului Poloniei au decis ca etapa a IV-a, de 173,3 kilometri, programată, marţi, între Jaworzno şi Kocierz, să fie neutralizată, după decesul ciclistului belgian Bjorg Lambrecht, informează La Derniere Heure.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În urma acestei decizii, cicliştii vor parcurge distanţa la o viteză moderată, iar pe străzile localităţii de sosire se va efectua doar un tur. Numai rutierii echipei Lotto-Soudal vor trece linia de sosire, dacă se vor alinia la start.

 

Terrible...
Toutes mes condoléances à la famille et les proches de Bjorg https://t.co/19co9I1Dpc

— Julian Alaphilippe Officiel (@alafpolak1) August 5, 2019

Ciclistul belgian Bjorg Lambrecht de la echipa Lotto-Soudal a decedat, luni, la vârsta de 22 de ani, în urma unei căzături suferite în etapa a treia a Turului Poloniei.

 

Accidentul s-a produs la jumătatea etapei desfăşurate între Chorzow şi Zabrze, de 150,5 kilometri. Pe ploaie, Lambrecht a căzut într-o canalizare de beton de pe marginea drumului. Niciun alt ciclist nu a fost implicat în acest accident.

 

Tânărul rutier a fost dus cu ambulanţa la un spital din apropiere, la Rybnik, dar a decedat pe masa de operaţie. Medicii au început măsurile de resuscitare la locul accidentului şi le-au continuat în ambulanţă. Din cauza stării în care se afla, el nu a putut fi transportat cu elicopterul.

 

Lumea ciclismului este în doliu, după decesul lui Lambrecht, considerat a fi unul dintre cei mai promiţători tineri rutieri belgieni.

 

Echipe, sportivi şi foşti sportivi au reacţionat pe reţelele de socilaizare şi au transmis condoleanţe după această tragedie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.