Francezul Esteban Ocon de la Force India nu a reuşit să-şi găsească o echipă pentru care să concureze în sezonul viitor. Însă el nu va rămâne în afara Marelui Circ, fiind cooptat de campioana mondială Mercedes ca pilot de rezervă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ocon, un pilot talentat, dar cu unele acţiuni controversate pe pistă, rămâne fără "volan" la finalul acestui sezon, urmând a fi înlocuit la Force India de Lance Stroll, după ce tatăl canadianului a cumpărat echipa. Stroll sr. l-a preferat alături de fiul său pe mexicanul Sergio Perez, astfel că Ocon a fost nevoit să-şi caute un alt contract.

Francezul a fost recuperat de Mercedes, care i-a oferit locul de al treilea pilot. Un aparent pas înapoi, prin prisma faptului că nu se va mai afla pe grilă în 2019, dar un posibil mare pas înainte, ţinând cont de faptul că finlandezul Valtteri Bottas, coechipierul campionului mondial Lewis Hamilton, nu are contract decât pentru anul viitor. Având numai 22 de ani, Ocon poate spera să conducă nu peste mult timp un monopost Mercedes.

"Planurile sunt foarte clare. O să fie foarte aproape de echipa Mercedes, va fi pilot de rezervă şi al treilea pilot. Va pilota în testele dinaintea şi din sezon şi va lucra mult timp pe simulator, pentru a ne asigura că este pregătit", a declarat şeful echipei Mercedes, Toto Wolff.

Ocon este la al treilea sezon în Formula 1. După ce a debutat în a doua parte a anului 2016 pentru Manor, el a trecut la Force India, echipă pentru care a obţinut rezultate destul de bune, locul 8 în clasamentul general în 2017, cu 87 de puncte, şi locul 11 acum, cu 49 de puncte, cu o etapă înaintea finalului sezonului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.