Preşedintele Recep Tayyip Erdogan acuză UEFA de atitudine discriminatorie faţă de Turcia, după ce forul european a deschis o procedură disciplinară în urma salutului militar făcut de fotbaliştii echipei naţionale, informează lefigaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Sportivii care reprezintă ţara noastră în străinătate sunt victimele unei campanii de linşaj de la începutul operaţiunilor (n.r. - în Siria). Respingem atitudinea discriminatorie, nedreaptă şi politică la adresa echipei noastre naţionale şi a cluburilor noastre", a declarat Erdogan, în cadrul unei conferinţe de presă pe care a susţinut-o la Ankara.

"Când unul dintre sportivii lui Macron face acest gest în faţa lui, nu-i impuneţi nicio sancţiune?", s-a întrebat Erdogan, referindu-se la un salut militar făcut de atacantul Antoine Griezmann după finala Cupei Mondiale din Rusia.

UEFA a anunţat, al 15 octombrie, că a deschis o procedură disciplinară după meciul Franţa - Turcia, scor 1-1, întâlnire jucată la Paris, în preliminariile Euro-2020.

UEFA a reţinut comportamentul jucătorilor turci, care au efectuat salutul militar de fiecare dată după ce au marcat.

"Un inspector al corpului de disciplină şi control a fost numit pentru a iniţia o investigaţie disciplinară în legăturuă cu un potenţial comportament politic provocator al jucătorilor echipei naţionale a Turciei, cu ocazia meciurilor jucate împotriva Albaniei, la 11 octombrie şi Franţei, la 14 octombrie, în preliminariile Euro-2020", a precizat forul de la Nyon.

Jucătorii Turciei au celebrat golurile pe care le-au marcat la meciurile cu Albania şi Franţa cu un salut militar, cu mâna dreaptă la frunte, în semn de sprijin pentru soldaţii implicaţi în ofensiva turcă din Siria.

Selecţionerul Turciei, Senol Gunes, a afirmat după întâlnirea cu Franţa că acest salut este unul de susţinere pentru soldaţi: "Nu arată o atitudine negativă. Ca toată ţara, noi nu ne dorim ca ei să plece în misiuni. Este doar pentru susţinerea lor. Restul sunt întrebări pentru Trump sau Macron, eu sunt doar selecţioner".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.