Pivotul turc al echipei Portland Trail Blazers, Enes Kanter, se află în plin Ramadan, în timp ce formaţia sa joacă în semifinalele Conferinţei de Vest a NBA. El i-a cerut sfaturi lui Hakeem Olajuwon, legendar baschetablist la Houston Rockets, pentru a face faţă acestei perioade.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În timpul postului nu se bea şi nu se mănâncă decât înainte de răsăritul soarelui şi după apusul acestuia, astfel că în acest an Enes Kanter trebuie să împace credinţa şi faptul că va juca în semifinale contra echipei Denver Nuggets.

Pentru a face faţă acestei perioade din punct de vedere fizic, jucătorul de 26 de ani l-a contactat pe Hakeem Olajuwon, legendar pivot al echipei Houston Rockets, campion NBA în 1994 şi 1995, MVP în 1994 şi membru în Hall of Fame, care de asemenea este de confesiune musulmană.

"El mi-a spus ce mânca atunci când se trezea la 4 dimineaţa. Mi-a spus şi câţi litri de apă bea. A fost foarte bucuros să mă ajute. Am discutat puţin şi de baschet şi de alte lucruri. Vreau să dau exemplu tinerilor generaţii. Este foarte important să-şi urmeze religia. Mi-aş dori să fiu noul Hakeem al noii generaţii", a spus Kanter.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.