Jucătoarea britanică Emma Răducanu, locul 18 WTA şi cap de serie numărul 17, s-a calificat în turul al doilea al Australian Open.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sportiva de 19 ani a învins-o, marţi, cu scorul de 6-0, 2-6, 6-1, pe americanca Sloane Stehens, locul 67 WTA, după un meci de o oră şi 45 de minute.

Răducanu a început furtunos meciul şi a câştigat primul set în 17 minute, scor 6-0, cedând doar patru puncte. Stephens a fost de nerecunoscut în acest set, dar în cel de-al doilea şi-a ridicat nivelul evoluţiei şi a profitat de o dereglare a jocului adversarei şi de numeroasele greşeli neforţate ale acesteia, pentru a egala la seturi, cu 6-2. Jucătoarea născută în Canada a revenit în joc în decisiv, impunându-se clar, scor 6-1.

Sephens, 28 de ani, este câştigătoare de grand slam, în 2017, la US Open, turneu la care a triumfat şi Răducanu, anul trecut. Americanca mai are o finală de grand slam, în 2018, la Roland Garros, pierdută în faţa Simonei Halep.

Răducanu va evolua în manşa următoare cu Danka Kovinici din Muntenegru, locul 98 WTA.

Dacă trece de Kovinici, jucătoarea cu tată român şi mamă chineză ar putea-o întâlni pe Simona Halep, în turul al treilea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.