Atletul elveţian Kariem Hussein, campion european în 2014 în proba de 400 m garduri, nu va participa la Jocurile Olimpice, el fiind suspendat nouă luni pentru dopaj, informează L’Equipe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Hussein, în vârstă de 32 de ani, a fost suspendat de Comisia de Disciplină a Comitetului Olimpic Elveţian după ce a fost depistat pozitiv cu o substanţă interzisă (nicetamidă) la Campionatele Elveţiei.

Sportivul a acceptat sancţiunea şi a declarat că regretă greşeala de a ingera un comprimat de Gly-Coramin gândindu-se că nicetamida este autorizată nu doar la antrenament, ci şi în competiţie.

“În 26 iunie, după finala de la Campionatele Elveţiei, simţeam că mi-a sczut glicemia. În prezenţa altor oameni şi a celor care făceau controale antidoping şi ştiind că după o oră urma să fiu testat, am luat o pastilă de Gly-Coramin. Subliniez că am luat-o după cursă şi înainte de controlul antidoping”, a precizat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.