Jucătoarea ucraineană de tenis Elina Svitolina a declarat miercuri că speră ca ţara sa nu ajungă în situaţia de a boicota Jocurile Olimpice din 2024, de la Paris, dacă sportivii ruşi şi belaruşi vor primi permisiunea să participe sub culorile drapelului olimpic, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sportivii din Rusia şi Belarus au fost excluşi din multe competiţii după invazia Ucrainei, în februarie 2022. Acum, Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) le întinde o mână de ajutor, gândindu-se să îi lase să concureze la Paris sub steagul olimpic, ca neutri.

Elina Svitolina a recunoscut că nu ar fi bucuroasă să vadă sportivi ruşi şi belaruşi concurând la Jocurile Olimpice şi a salutat Wimbledonul pentru că a menţinut interdicţia faţă de jucătorii şi jucătoarele din Rusia şi Belarus.

„Aceasta este calea corectă pentru că atunci când războiul este încă aici şi oamenii încă mor din cauza armatei ruse, nu putem încerca să ducem o viaţă normală ca şi cum nimic nu s-ar întâmpla”, a declarat Svitolina pentru Reuters.

"În tenis nu s-a luat nicio măsură. I-au pus pe ruşi şie pe belaruşi sub un steag neutru... Sper că nu trebuie să luăm decizia de a boicota Jocurile Olimpice".

Svitolina, care a vizitat Ucraina pentru prima dată de la începutul războiului, s-a declarat întristată să vadă distrugerea şi suferinţa oamenilor, inclusiv a sportivilor, dintre care unii au fost ucişi în luptă

"Sportivii noştri nu se antrenează în condiţii bune. Aproape toate bazele sportive au fost distruse", a spus Elina Svitolina.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.