Sportiva ucraineană Elina Svitolina, fost număr 3 mondial, va reveni în competiţie la turneul WTA 500 de la Charleston, Carolina de Sud (3-9 aprilie).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În vârstă de 28 de ani, Svitolina, soţia jucătorului francez de tenis Gaël Monfils, a devenit mamă pentru prima oară în luna octombrie, când s-a născut micuţa Skai.

Ea a jucat ultimul meci la Miami, în 24 martie 2022, când a fost învinsă în primul tur de britanica Heather Watson.

Svitolina a decis apoi să ia o pauză, invocând dificultăţi psihologice legate de războiul pe care Rusia îl poartă împotriva ţării sale - ea a cerut imediat după izbucnirea conflictului excluderea jucătorilor ruşi şi belarusi din competiţii.

Ea se va alătura altor cinci dintre primele zece jucătoare WTA, după ce a acceptat o invitaţie pentru tabloul principal, precizează WTA pe site-ul său. „Cea mai eficientă jucătoare a Ucrainei şi-a folosit concediul de maternitate pentru a-şi susţine ţara în urma invaziei ruse de anul trecut”, a adăugat WTA.



În parteneriat cu organizatorii de la Charleston şi organismele mondiale de tenis feminin, Svitolina va participa la un eveniment caritabil, ca parte a operaţiunii Tennis Plays for Peace, care vizează strângerea de fonduri pentru Ucraina şi pentru fundaţia creată de ea. „Creşterea gradului de conştientizare şi strângerea de fonduri pentru Ucraina este foarte importantă pentru noi şi pentru jucătoarele noastre”, a spus directorul turneului de la Charleston, Bob Moran, într-un comunicat.

„Suntem pasionaţi să lucrăm cu Elina, care are o înţelegere profundă şi personală a nevoilor ţării ei natale”, a adăugat el.

Elina Svitolina, care a câştigat 16 turnee WTA şi a încheiat şapte sezoane consecutive în Top 20 mondial, a ajuns pe locul 875 în clasamentul mondial.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.