Ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, a declarat, joi, la Digi Sport, că pentru Campionatul European de fotbal din acest an va fi necesară o hotărâre de Guvern conform căreia la meciurile de la Bucureşti vor fi prezenţi spectatori pe stadioane (20-25 la sută), în caz contrar România riscând să piardă găzduirea celor patru partide de la competiţia continentală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Pentru Euro-2020 noi ca minister, ca organizator, trebuie să ne asumăm faptul că pe durata acestei competiţii vom avea un procent de 20-25 la sută spectatori pe stadioane, indiferent care va fi situaţia pandemiei. Trebuie să ne asumăm acest lucru. Trebuie să aducem o hotărâre de Guvern special pentru Euro-2020, altfel riscăm să nu mai avem meciurile şi ar fi un dezastru. Este efectiv o asumare pe Euro-2020 ca să avem spectatori pe stadioane. Cred că se poate face. Nu cred că ar afecta cu ceva pandemia. Trebuie să înţelegem toţi la nivel de Guvern că trebuie să facem aceste acte. Continuă discuţiile. Cred că luni, marţi... este o treabă destul de urgentă. Decizia de a avea spectatori pe stadioane din fericire a coborât la noi, putem să hotărâm noi cu Ministerul Sănătăţii. O să facem această hotărâre de Guvern pentru Euro-2020 şi încet-încet să aducem din nou spectatorii pe stadioane. Este în plan şi lucrăm pentru acest lucru”, a spus Novak.

UEFA a oferit ca termen data de 7 aprilie pentru ca fiecare oraş să prezinte scenariul pentru partidele de la Euro-2020. Competiţia este programată să se dispute în perioada 11 iunie - 11 iulie, în 12 oraşe din 12 ţări europene, inclusiv la Bucureşti.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.