Federaţia Engleză (FA) a anunţat că a deschis o anchetă cu privire la un comentariu postat pe Instagram şi apoi şters rapid de atacantul formaţiei Manchester United Edinson Cavani, informează AFP. Jucătorul uruguayan ar putea primi mai multe meciuri de suspendare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ca răspuns la un mesaj de felicitare care i-a fost trimis după dubla sa decisivă în victoria echipei Manchester United, obţinută, duminică, la Southampton (3-2), Cavani ar fi scris "negrito" (negru mic), potrivit agenţiei de ştiri PA, într-o postare pe Instagram.

Clubul l-a apărat atacantul uruguayan, explicând că acel cuvântul a fost folosit cu o intenţie prietenoasă şi că are o altă conotaţie în America de Sud.

Gruparea din Manchester a precizat că l-a informat pe Cavani că utilizarea unui astfel de termen în Marea Britanie este împotriva regulilor stabilite de Federaţia Engleză (FA), ceea ce l-a împins pe fotbalist să-şi şteargă postarea.

Înainte de începerea sezonului, federaţia engleză a publicat instrucţiuni de combatere a comportamentelor şi comentariilor rasiste sau discriminatorii. Infracţiunile de pe reţelele de socializare se pedepsesc cu o suspendare minimă de trei meciuri. În ciuda acestei prevederi regulamentare, sezonul trecut, Bernardo Silva (Manchester City), pentru o glumă despre Benjamin Mendy, şi Dele Alli (Tottenham), ironizând boala Covid-19, au fost suspendaţi câte un meci după ce au încălcat aceste instrucţiuni.

Un alt uruguayan, Luis Suarez, a folosit cuvântul "negrito" faţă de Patrice Evra, în 2011, când cei doi jucători au avut o altercaţie în timpul unui meci Liverpool - Manchester United.

Suarez a susţinut şi el că acesta era un termen de afecţiune, dar federaţia engleză nu a acceptat această explicaţie şi l-a sancţionat pe atacantul aflat atunci la Liverpool cu opt meciuri de suspendare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.