Campionatul European de handbal masculin din Croaţia a ajuns în faza grupelor principale, în care se vor înfrunta cele 12 echipe calificate din preliminarii, primele partide fiind programate joi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În grupa principală 1 s-au calificat echipele Suedia 4 puncte, Franţa 4, Croaţia 2, Norvegia 2, Belarus 0 şi Serbia 0, iar în grupa principală 2 se vor înfrunta Macedonia 3 puncte, Spania 2, Danemarca 2, Germania 2, Cehia 2, Slovenia 1.

Primele partide vor avea loc chiar joi, între Serbia – Norvegia şi Croaţia – Belarus, ambele în grupa 1, în timp ce în grupa 2 se vor confrunta, vineri, în primele dispute, Germania – Cehia şi Slovenia – Danemarca.

Meciurile din faza grupelor principale se vor desfăşura între 18-24 ianuarie, după care echipele de pe locul 3 vor juca pentru clasarea finală pe locurile 5-6, în 26 ianuarie, iar în aceeaşi zi vor avea loc semifinalele Campionatului European. Finalele pentru medalii sunt programate în 28 ianuarie.

Naţionala României a evoluat în turul II preliminar al competiţiei, dar a încheiat, în iunie 2017, pe locul 3 o grupă din care au mai făcut parte Belarus, Serbia şi Polonia, şi a ratat calificarea la turneul final, unde au ajuns doar primele două clasate.

Campioană europeană en-titre este Germania, care la ediţia din 2016 s-a impus în finală, în faţa Spaniei, cu scorul de 24-17.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.