Echipe din America de Sud vor disputa Liga Naţiunilor începând din 2024, a anunţat Zbigniew Boniek, vicepreşedintele UEFA, informează lequipe.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Zbigniew Boniek, vicepreşedintele UEFA, a anunţat acest proiect vineri într-un interviu pentru ziarul polonez Meczyki. UEFA şi omologul său sud-american, CONMEBOL, "au discutat despre planuri comune" de a-şi uni forţele şi de a face din Liga Naţiunilor un turneu intercontinental.

Cele două confederaţii au creat un birou comun, cu sediul la Londra, pentru a-şi consolida relaţiile şi pentru a crea evenimente comune. Pe 1 iunie va fi organizat "Finalissima", un meci cu Argentina şi Italia, câştigătoarea Cupei Americii şi, respectiv, a Euro-2020.

Înfiinţată în 2018, Liga Naţiunilor reuneşte până acum cele 55 de echipe naţionale ale asociaţiilor membre UEFA. Acestea sunt împărţite în patru divizii, care la rândul lor sunt împărţite în mai multe grupe. Cele patru câştigătoare ale grupelor din Divizia A se califică pentru Final Four, prima ediţie fiind câştigată de Portugalia în 2019, înainte ca Franţa să-şi pună numele pe lista învingătorilor, în acest an.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.