Federaţia Română de Fotbal (FRF) a anunţat, duminică, pe site-ul oficial, că selecţionerul Mirel Rădoi l-a convocat de urgenţă pe fundaşul Universităţii Craiova, Mihai Bălaşa, aflat iniţial pe lista adiţională a jucătorilor echipei naţionale pentru partidele din octombrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bălaşa va fi prezent alături de tricolori chiar de la antrenamentul din această seară, primul pentru România înaintea semifinalei pentru Euro.

Fundaşul Ionuţ Nedelcearu, care s-a prezentat la naţională, a părăsit cantonamentul de la Mogoşoaia, el neputând să joace în cele trei meciuri care urmează, deoarece va face vizita medicală la un club la care va fi transferat de Ufa.

“Potrivit protocolului UEFA, pentru disputarea partidei cu Islanda este obligatorie efectuarea testării COVID a jucătorilor în MD-3, adică mâine, luni, 5 octombrie. Această testare obligatorie este programată mâine la CNF Mogoşoaia.

Obligativitatea testării în MD-3 vine pentru că disputăm partidă în deplasare iar programarea transportului cu charter este marţi după-amiază. În cazul partidelor disputate acasă, testarea poate fi efectuată în MD-1.

Clubul Ufa din Rusia la care este legitimat Ionuţ Nedelcearu a acceptat oferta unui alt club pentru jucătorul român, iar finalul perioadei de transferuri îl reprezintă data de 5 octombrie.

Fundaşul trebuie să efectueze vizita medicală la noul club din afara României şi să semneze, astfel că deplasarea lui din cantonament la noul club şi înapoi ar aduce imposibilitatea de a parcurge protocolul UEFA pentru COVID-19 descris mai sus.

În acest context, tricolorul a părăsit în această după-amiază cantonamentul de la Mogoşoaia”, se arată pe site-ul FRF.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.