Echipa de Formula 1 Haas a pierdut două seturi de cauciucuri dintre cele alocate pilotului danez Kevin Magnussen, în urma unui incendiu care a izbucnit în noaptea de joi spre vineri, la Soci, unde se va desfăşura Marele Premiu al Rusiei, informează motorsport.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Echipa americană a cerut FIA alte seturi pentru a le înlocui pe cele distruse. Acestea din urmă erau în husele de încălzire, iar rivalii bănuiesc faptul că Haas le ţinea la temperatură ridicată pe timpul nopţii, o practică ce nu este recomandată.

Potrivit producătorului Pirelli, cauciucurile trebuie ţinute la 60 de grade, înainte de a fi încălzite la 80 de grade timp de două ore şi, cu o oră înainte de folosire, trebuie ridicată temperatura la 110 grade.

Haas este suspectată că ar fi ţinut cauciucurile peste noapte la o temperatură mai mare pentru a le îmbunătăţi proprietăţile. Oficialii echipei au negat acest lucru.

Erau în husele de încălzire, conectate la instalaţia electrică, dar încălzirea nu era pornită, a declarat Gunther Steiner, şeful Haas.

Incendiul a pornit de la instalaţia de încălzire, fiind observat şi stins de paznici de la boxele altor echipe.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.