Echipa de gimnastică masculină a României a ratat, joi, calificarea în finală, la Campionatul European de la Mersin. Gimnaştii tricolori au acces doar în două finale individuale. Marian Drăgulescu, care împlineşte 40 de ani peste opt zile, este finalist la sărituri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

România s-a clasat doar pe locul 9 (227.296 puncte), penultimul, în calificări şi a ratat finala, în care vor ajunge primele şase echipe. Calificările în finalele individuale sunt: Marian Drăgulescu la sărituri (14.283 de pe locul 5), Răzvan Marc la inele (13.633 de pe locul 8).

La juniori, în urma calificărilor de miercuri, naţionala României a obţinut locul 4 la echipe, iar fraţii gemeni Gabriel şi Robert Burtanete au obţinut calificări individuale în trei finale pe aparate (inele, sărituri, paralele), plus cea la individual-compus.

Lotul de seniori este format din gimnaştii Marian Drăgulescu, Andrei Muntean, Vlad Cotuna, Andrei Groza, Marc Răzvan, antrenorii fiind Ştefan Gal, Marius Urzică şi Marius Berbecar. Lotul juniorilor îi include pe Gabriel Burtanete, Robert Burtanete, Raul Şoica, Nicolae Bera, cu antrenorii Adrian Meleancă, Cornel Burduhosu.

Programul Campionatului European în continuare este: 11 decembrie - individual-compus juniori, 12 decembrie - finală echipe seniori, 13 decembrie - finale aparate juniori şi seniori.

Campionatul European masculin are loc între 9-13 decembrie, cu delegaţii din 20 de ţări, însumând 127 de gimnaşti (65 juniori, 62 seniori). Tot la Mersin, se va desfăşura Campionatul European feminin, între 17-20 decembrie.

În concursul pe echipe, România nu a mai luat medalii din 2012, la masculin, respectiv din 2014, la feminin.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.