Fotbalistul echipei AS Roma, Ebrima Darboe, a jucat, joi seară, în semifinalele Ligii Europa, împotriva formaţiei Manchester United, la doar cinci ani de când a sosit în Italia ca migrant din Gambia, cu o barcă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Este ceva de nedescris, nu ştiu cum să explic ceea ce simt. Visam la asta de când eram copil, însă Africa este un loc dificil pentru a juca fotbal la nivel înalt. Aveam un prieten ca un frate pentru mine, el mi-a spus că sunt prea bun, că ar trebui să vorbesc cu părinţii mei şi să plec în Europa, pentru că atunci aş juca la profesionişti. Nu era uşor să obţin viza, părinţii mei au încercat, dar nu am avut de ales. Am fugit cu doi prieteni. A fost greu, dar slavă Domnului şi mulţumesc Italiei, am fost plasat într-o familie gazdă şi sunt recunoscător. După un an, am întâlnit-o pe Miriam Pedruzzi, scouter, şi ea mi-a schimbat viaţa. Practic am devenit parte a familiei ei şi vreau să le mulţumesc mult. Ştiu că se uită la mine”, a declarat Darboe la Sky Sport Italia.

El a transmis şi un mesaj pentru alţi tineri jucători: “Încercaţi mereu să daţi tot ce aveţi mai bun, să credeţi în visele voastre, nu renunţaţi niciodată şi aveţi multă răbdare”.

Ebrima Darboe, acum în vârstă de 19 ani, a ajuns în Italia când avea doar 14 ani, fără părinţii săi. El s-a înregistrat în proiectul Sistemul de Protecţie pentru Refugiaţi şi pentru cei care vor Azil şi apoi a ajuns în grija unei familii din Rieti.

Darboe a debutat la AS Roma Primavera în 2019, iar de atunci a ajuns şi la echipa mare a clubului din capitala Italiei, iar joi a intrat pe teren în minutul 30 al partidei cu Manchester United, scor 3-2, din manşa secundă a semifinalelor Ligii Europa.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.