EAD, deţinătorul drepturilor comerciale şi TV ale Superligii şi furnizorul echipamentelor şi maşinilor VAR folosite la Liga 1, a anunţat că în aceste momente se analizează înregistrările meciului FCSB - Farul, precum si cele din camera VAR, urmând să se revină cu concluzii pertinente asupra situaţiei. Potrivit EAD, comunicatul publicat pe site-ul FRF cu titlul :”Explicaţiile furnizorului de tehnologie VAR după meciul FCSB – Farul Constanţa”, a fost emis fără o consultare cu reprezentanţii operatorului de tehnologie VAR în România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Având în vedere comunicatul publicat pe site ul FRF cu titlul :”Explicaţiile furnizorului de tehnologie VAR după meciul FCSB – Farul Constanţa”, ne vedem nevoiţi să transmitem faptul că acesta a fost emis fără o consultare cu reprezentanţii operatorului de tehnologie VAR în România şi a grupului de comunicare VAR. În aceste momente se analizează înregistrările meciului, precum şi cele din camera VAR, urmând să revenim cu concluzii pertinente asupra situaţiei de fapt. Dacă se constată că a fost o greşeală a operatorului VAR delegat la meci, se vor lua măsurile necesare pentru ca aceasta situaţie să nu se repete. Este prematur a spune că a fost vina unei persoane anume, având în vedere faptul că în camera VAR sunt mai multe persoane care verifică fazele de joc”, se arată în comunicatul EAD, transmis News.ro.

Marţi, FRF a postat pe site-ul oficial un comunicat în care arată că reprezentanţii furnizorului de tehnologie VAR au transmis o informare oficială pe adresa Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA) privind faza din minutul 58 în urma căreia echipei Farul Constanţa i-a fost anulat un gol pe motiv de ofsaid.

„La meciul FCSB – Farul Constanţa din etapa 24 a existat o situaţie de analiză a unei posibile poziţii afară din joc, soluţionată greşit de către operatorul de reluări, acest fapt conducând la anularea unui gol marcat de echipa oaspete. Operatorul de reluări nu a respectat întocmai procedura de trasare a liniilor aferente jucătorului aflat în atac, acest lucru ducând la apariţia unor denaturări ale distanţelor dintre jucătorii implicaţi în analiza fazei suspecte de ofsaid. Operatorul de reluări a utilizat greşit procedura numită triangulaţie, folosită atunci când un jucător se află cu o parte a corpului în aer şi, astfel, rezultatul analizei a fost unul eronat. De menţionat faptul că analiza a durat mai mult decât în mod obişnuit pentru a stabili cu exactitate momentul lovirii mingii, proces dependent de sincronizarea camerelor de filmat, şi pentru că procesul de analiză a fost repetat de trei ori, de fiecare dată cu acelaşi rezultat eronat. Pentru greşeala din meci operatorul de reluări a fost sancţionat şi reţinut de la delegări pe o perioadă nedeterminată”, se menţionează în comunicatul de pe site-ul frf.ro.

Formaţia FCSB a încheiat la egalitate, scor 1-1, meciul susţinut, luni, pe Arena Naţională, în compania echipei Farul Constanţa, în etapa a XXIV-a a Superligii. Farul a avut un gol anulat în urma consultării VAR, dar a reuşit egalarea în minutul 90+4, din penalti, acordat tot după consultarea VAR.

Pentru FCSB a marcat Alhassan (55).

În minutul 58, Louis Munteanu a marcat pentru Farul, dar golul a fost anulat pe motiv de ofsaid după o lungă consultare a VAR.

Farul a egalat în minutul 90+5, prin Larie, care a transformat o lovitură de la 11 metri acordată în urma consultării VAR.

Meciul a fost arbitrat de Horaţiu Feşnic, iar în Camera VAR s-au aflat Andrei Chivulete şi Adrian Vornicu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.