Ciclistul Dylan Groenewegen, care a provocat miercuri un accident grav în Turul Poloniei, a suferit o fractură de claviculă, a anunţat Richard Plugge, director al echipei Jumbo-Visma.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“L-am vizitat astăzi pe Dylan pentru scurt timp la spital, unde a fost operat pentru o fractură la claviculă. Dylan se simte teribil pentru ce s-a întâmplat. Era profund afectat de asta. Pentru el tot ce contează acum este ca Fabio şi ceilalţi răniţi în acest teribil accident să îşi revină”, a afirmat Plugge.

Un accident grav a avut loc, miercuri, în etapa I a Turului Poloniei, desfăşurată între Chorzow şi Katowice (195 de kilometri), cu doar câţiva metri înaintea linie de sosire.

Doi ciclişti olandezi au fost implicaţi în acest accident, Dylan Groenewegen (Jumbo-Visma), în vârstă de 27 de ani, şi Fabio Jakobsen (Deceuninck-Quick Step), 23 de ani.

La sprint, pe un fals-plat în coborâre, la viteza de aproximativ 80 de kilometri/oră, Groenewegen era la conducere cu câţiva metri de linia de sosire când i-a tăiat calea lui Jakobsen, care încerca să-l depăşească prin dreapta. Groenewegen s-a ciocnit cu Jakobsen, iar acesta din urmă a fost proiectat violent în panourile publicitare de pe marginea drumului, lovind şi un oficial.

Jakobsen a fost reanimat pe loc, apoi transportat la spital în stare gravă şi plasat în comă artificială. Sportivul a fost operat la cap timp de cinci ore.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.