Antrenorul FC Dinamo, Dusan Uhrin, a declarat că şi-a schimbat în totalitate stilul de a aborda meciurile, astfel că Dan Alexa, fostul său elev de la Poli Timişoara, acum antrenor la Astra, nu îi mai cunoaşte schemele tactice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Ne aşteptăm la un meci foarte greu pentru că Astra joacă bine acasă şi au câştigat chiar şi împotriva formaţiei CFR Cluj. Trebuie să facem totul pentru cele trei puncte, nu va fi uşor, dar sper că va fi un meci bun. Am văzut meciul cu Clinceni, jucat în deplasare, şi sunt o echipă diferită acasă, faţă de partidele jucate în deplasare. Trebuie să fim atenţi la jucătorii de pe benzi, sunt rapizi, trebuie să acoperim bine şi mijlocul terenului. Nu au jucat foarte bine în deplasare şi acum cred că se vor concentra mai bine acasă. Alexa îmi e prieten, am lucrat mult timp cu el, a fost o foarte bună perioadă, a fost un foarte bun jucător, dar a avut şi alţi jucători buni în jurul lui. Era un luptător, dar în rest juca fotbal. Era cheia echipei mele, era căpitan, a fost o perioadă frumoasă. Poate este un avantaj că mă cunoaşte, dar m-am schimbat în totalitate", a declarat Uhrin, într-o conferinţă de presă.

Cehul afirmă că a reuşit să schimbe atmosfera din lotul echipei Dinamo, una apăsătoare din cauza rezultatelor slabe.

"Am jucat un amical cu o echipă din Liga a III-a, în această săptămână, am avut toţi jucătorii la dispoziţie, am lucrat mult tactic în ultima perioadă, una dificilă, nu ştiu dacă este suficient. Am terminat la egalitate ultimul meci, nu sunt fericit, dar FC Botoşani a jucat bine, însă dacă arbitrul nu ar fi anulat primul nostru goln ar fi fost alt meci. Ei vorbesc de anumite penaltiuri, dar dacă era gol în prima repriză, scorul final putea fi 3-0, pot să spun şi eu asta. Dar cred că egalul a fost echitabil pentru toată lumea. Când am venit aici, a trebuit în primul rând să schimb ritmul jocului, de asemenea jucătorii nu erau fericiţi, erau căzuţi şi din cauza situaţiei nu a fost uşor. Am câştigat de două ori şi nu este suficient ca să fii în primele şase. Am schimbat un pic atmosfera, nu era din cauza fostului antrenor, ci din cauza rezultatelor pe care le-au înregistrat", a declarat Uhrin.

El spune că jucătorii Ante Puljici, Brito şi Filip Mrzljak sunt pe cale de a ajunge la capacitatea maximă de a evolua: "Ei revin uşor, uşor, nu sunt la nivelul pe care îl doresc eu, mai trebuie să lucreze. Poate Mrzljak este gata de joc, dar nu ştiu, poate voi schimba ceva, poate Puljici ar putea juca. Avem o perioadă dificilă, trei jocuri în şase zile şi sigur trebuie să schimbăm ceva."

Tehnicianul dinamovist spune că este fan al echipelor Manchester United şi FC Barcelona şi că îi place stilul de a antrena al lui Pep Guardiola.

"Sunt fan al echipei Manchester United, dar şi al FC Barcelona, sunt suporter al unor antrenori pentru că fac o treabă bună. Trebui să învăţem de la ei, ei nu pot învăţa de la noi, sunt sigur (n.r. - răde). Au staff-uri mari, toate metodele noi de antrenament, de pregătire fizică pentru această maşină şi pentru tot ce este în jurul ei, ştiu totul despre jucătorii lor. Noi nu ştim. Joc uneori după modelul lui Gaurdiola, dar e foarte dificil, altă dată defensiv, ca Mourinho, este un mix, în funcţie de jucători. Ei aleg jucătorii pentru sistemul lor, noi facem sistemul în funcţie de jucătorii noştri şi cred că e mult mai dificil", a precizat cehul.

Fundaşul Mihai Popescu a declarat că Dinamo se gândeşte din nou la calificarea în play-off, după meciurile bune reuşite.

"Aveam nevoie de o schimbare, pentru că eram cu moralul la pământ după începutul farte slab, dar cu victoria de acasă, din meciul cu Hermannstadt am început un nou drum, am legat încă o victorie şi am făcut un meci bun cu Botoşani şi sper să o ţinem pe drumul acesta. De la început am zis că vrem să jucăm pentru play-off, după un start aşa de slab începusem să avem emoţii, dar cu această revenire ne gândim din nou la play-off şi de ce nu, mai sus. Cu mister lucrăm foarte mult tactic, ne arată şi ne explică ce vrea dânsul să lucrăm şi să facem pe teren, cred că acesta a fost principalul factor al schimbării noastre plus pregătirea fizică. Este mai aproape de noi şi ne simte mutlt mai bine, dar cu toate acestea cred că şi de la noi a venit schimbarea mentală, pentru că am reuşit să legăm două, trei meciuri bune şi asta ne dă încredere", a declarat Popescu.

Meciul Astra - Dinamo va avea loc sâmbătă, de la ora 20.30, în etapa a X-a a Ligii I.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.