FR Baschet a anunţat, joi, că naţionala masculină va fi condusă de Dragan Petricevici, de la SCM Timişoara, fiind anunţat şi lotul jucătorilor convocaţi pentru meciul din noiembrie, cu Luxemburg, din precalificările CE din 2025.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dragan Petricevici (52 de ani) a mai condus reprezentativa de seniori, precum şi echipe naţionale juvenile, iar în funcţia de antrenor principal îi succede lui Tudor Costescu.  

În 28 noiembrie, România va disputa meciul cu Luxemburg, în deplasare, din precalificările CE2025.

Naţionala se va reuni în 21 noiembrie, iar jucătorii convocaţi sunt: Tudor Gheorghe, Lucas Tohătan, Marcu Badiu, Patrick Richard, Vasile Luca, Tudor Fometescu, Dragoş Diculescu, Bogdan Nicolescu, Mihai Măciucă, Luca Colceag, Rolland Torok, Bogdan Popa, Ştefan Grasu, Rareş Uţă, Alexandru Olan şi Emanuel Căţe.

Alţi patru jucători au fost desemnaţi rezerve şi pot fi convocaţi oricând în perspectiva reunirii cu lotul: Giordan Watson, Kristopher Richard, Edward Petrescu şi Christian Chiţu.

Din grupa României mai face parte naţionala Albaniei. Se va juca pe sistemul ”fiecare cu fiecare” în dublă manşă, iar tricolorii au următorul program: cu Luxemburg (28 noiembrie, deplasare), cu Albania (24 februarie 2022, acasă), cu Luxemburg (30 iunie, acasă) şi cu Albania (3 iulie, deplasare).

Din cele 10 echipe naţionale implicate în prima fază a precalificărilor, prima clasată în fiecare din cele trei grupe se va califica mai departe, precum şi una de pe locul secund cu cea mai bună linie de clasament.

Meciurile din faza a doua a precalificărilor se vor juca în august 2022, noiembrie 2022 şi februarie 2023.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.