Presa turcă a scris, marţi, că spaniolul Domenec Torrent, fost asistent al lui Pep Guardiola, este noul antrenor al echipei Galatasaray Istanbul, la care evoluează Alexandru Cicâldău şi Olimpiu Moruţan.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedinte Burak Elmas a confirmat că gruparea din Istanbul a ajuns la un acord cu antrenorul spaniol.

Torrent, 59 de ani, a fost mai mutl de zece ani secundul lui Guardiola, între 2008 şi 2018, la echipele Barcelona, Bayern Munchen şi Manchester City.

Din 2018 el a antrenat ca principal echipa New Yok City FC, care face parte din constelaţia de formaţii a City Group.

În vara anului 2020, Torrent a semnat un contract pe un an şi jumătate cu Flamengo, dar a  fost demis după trei luni.

El îl înlocuieşte pe Fatih Terim, care a fost demis, luni, din cauza rezultatelor slabe înregistrate de formaţia turcă.

Câştigătoare a titlului de 22 de ori, un record în Turcia, echipa traversează un sezon dezastruos în campionat, ocupând locul 12 după 20 de etape, cu 27 de puncte, la egalitate cu Kayserispor, de pe locul 11, şi cu Karagumruk, de locul 13.

Galata a înregistrat şapte victorii, şase remize şi şapte înfrângeri. Ultimul rezultat a fost o înfrângere, suferită, duminică, pe teren propriu, scor 0-1, cu Giresunspor, care ocupă acum locul 14.

Numit pentru un al patrulea mandat la echipa din Istanbul în decembrie 2017, Terim a reuşit să o facă pe Galataaray campioană în 2018 şi 2019, dar de atunci performanţele au lipsit. În vara trecută, el a semnat o prelungire a contractului cu trei ani.

Terim a mai antrenat echipa în perioadele 1996-2000, 2002-2004 şi 2011-2013. El a mai pregătit formaţiile Ankaragucu, Goztepe, Fiorentina, AC Milan şi naţionala Turciei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.