Patrick Moster, directorul sportiv al echipei de ciclism a Germaniei, a fost trimis acasă, după ce a folosit o expresie considerată rasistă pentru a-şi încuraja un sportiv, în timpul probei de contracronometru de la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Miercuri, în timp ce îi dădea indicaţii lui Nikias Arndt, unul dintre cicliştii săi, Moster a folosit o expresie considerată rasistă pentru a-l încuraja să-i ajungă pe doi concurenţi care au început înaintea lui, eritreanul Amanuel Ghebreigzabhier şi algerianul Azzedine Lagab: "Prinde-i pe cămilari!", a strigat el. Scena a fost prezentată în direct la televiziune.

"Aceste cuvinte sunt inacceptabile, va trebui să vorbim cu el după Jocurile Olimpice”, a comentat Rudolph Scharping, preşedintele Federaţiei Germane de Ciclism.

Comitetul Olimpic German a condamnat, de asemenea, cuvintele lui Patrick Moster.

"Echipa noastră întruchipează valorile olimpismului, respectul, fair-play-ul şi toleranţa”, a reamintit preşedintele Alfons Hormann.

Nikias Arndt, care a terminat pe locul 19 în cursa, a critivcat şi el cuvintele oficialului.

"Sunt şocat şi vreau să spun clar că mă distanţez de cuvintele sale. Cuvintele folosite sunt inacceptabile”, a scris el, pe Twitter.

La finalul cursei, Patrick Moster şi-a cerut scuze.

"Îmi pare rău, cel mai puţin lucru pe care îl pot face este să-mi cer scuze. (...) Acest lucru nu ar fi trebuit să se întâmple”, a declarat Moster.

"Suntem convinşi că scuzele sale publice pentru remarcele rasiste pe care le-a făcut sunt sincere. Dar cu acest derapaj, domnul Moster a încălcat valorile olimpismului. Pentru echipa germană, fair-play-ul, respectul şi toleranţa nu sunt negociabile", a precizat Mosler.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.