Cezar Stoichiciu, directorul Clubului Sportiv Municipal (CSM) Ploieşti, entitate aflată în subordinea primăriei, propune retragerea echipelor de handbal seniori feminin şi masculin din campionat, invocând problemele cu care tehnicienii se confruntă în urma faptului că sportivii nu au mai fost plătiţi de câteva luni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cezar Stoichiciu a înaintat viceprimarului Cristian Ganea o adresă prin care propune retragerea echipelor de handbal ale clubului din circuitul competiţional.

"Prin prezenta vă informăm că CSM Ploieşti a analizat situaţia secţiilor de handbal seniori feminin şi masculin şi propune retragerea acestora din campionat", se arată în adresa prezentată, luni, în şedinţa Consiliului Local (CL) Ploieşti.

Documentul citat invocă referatele întocmite de antrenorul echipei de handbal masculin, Ion Nicolae, referate în care se arată faptul că, din cauza neplăţii drepturilor salariale, mai mulţi sportivi au plecat şi s-a ajuns în situaţia ca echipa să nu mai îndeplinească condiţiile de participare în divizia A masculin.

Conform unui document adresat de conducerea CSM viceprimarului care are în atribuţii coordonarea clubului, în urma unei analize s-a constatat că echipa de handbal nu mai are minimum nouă jucători legitimaţi, se află în imposibilitatea de a face transferuri, acestea fiind blocate, clubul nu are jucători juniori care ar putea să evolueze la seniori, iar partidele sunt pierdute cu scoruri zdrobitoare în defavoarea echipei masculine.

În ceea ce priveşte retragerea echipei de handbal senioare din campionat, se invocă uzura fizică şi psihică, programul "încărcat şi dur", faptul că la echipă au ajuns să joace eleve de clasa a XII-a ale căror părinţi sunt nemulţumiţi şi s-a ajuns la "discuţii" cu reprezentanţii clubului sportiv, dar şi lipsa perspectivei şi imposibilitatea îndreptării situaţiei prin aducerea câtorva sportive senioare care să aducă un alt suflu echipei".

Nu în ultimul rând, în documentul citat se arată că "nu se justifică cheltuirea banilor publici pentru cele două echipe".

Propunerea directorului CSM Ploieşti, Cezar Stoichiciu, de retragere a echipelor din campionat i-a nemulţumit pe unii dintre consilierii locali, care au arătat că acesta nu are dreptul legal de a dispune cu privire la participarea sau neparticiparea echipelor primăriei la competiţiie sportive.

Stoichiciu nu a fost prezent la şedinţă pentru a-şi susţine punctul de vedere.

Tot în cadrul şedinţei CL de luni, trei consilieri PSD au anunţat că renunţă la calitatea de membru în Consiliul de Administraţie (CA) al CSM Ploieşti, anunţul fiind făcut după ce, anterior, un consilier liberal anunţase că nu mai vrea să fie în CA al CSM, după ce a fost înregistrat la o întâlnire cu directorul, iar discuţiile au fost date unui site local.

"Am solicitat executivului, domnului primar, să îşi exprime un punct de vedere faţă de propunerile noastre (cu privire la redresarea CSM- n.r.), dar răspunsul la propunerile noastre nu a mai venit niciodată. Pe de altă parte, domnul primar, în contradicţie cu ceea ce propusesem noi, că noi eram Consiliul de Administraţie, a dat verde pentru nişte măsuri cu privire la care noi nu am fost consultaţi, cum ar fi schimbarea modalităţii de încadrare a unora dintre cei care lucrează acolo, din PFA-uri pe posturi fixe. Nu ai cum, omeneşte vorbind, ca la 12 secţii de sport de performanţă, cum este la CSM, să angajezi doar 17 persoane. Şi atunci am spus că e bine să nu ne călcăm pe picioare şi am lăsat domnului primar posibilitatea ca domnia sa, în lumina a ceea ce a făcut şi a ceea ce doreşte să facă, să rezolve această problemă", a spus George Botez, unul dintre consilierii locali PSD care au renunţat la calitatea de membru în CA al CSM.

Acesta a spus că, deşi a beneficiat un buget "anormal de mare" primit din bani publici, CSM Ploieşti "se duce uşor, uşor spre închidere". Botez a precizat că susţine ideea ca "în foarte scurt timp" actualul club să devină doar un administrator al bazelor sportive, iar în acelaşi timp autorităţile să înfiinţeze un club sportiv care să funcţioneze în baza legii sportului şi unde toate cheltuielile să se facă transparent.

CSM Ploieşti se află în blocaj de mai multe luni, după ce, la începutul anului, directorul Cezar Stoichiciu a cerut sportivilor şi antrenorilor să se înregistreze ca persoane fizice autorizate (PFA) pentru a putea fi plătiţi, iar Direcţia Economică din primărie a blocat plăţile pe motiv  că acestea sunt ilegale.

Luni, directoarea economică a Primăriei Ploieşti, Nicoleta Crăciunoiu, a anunţat că Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Prahova a trimis o adresă prin care arată că plata sportivilor de la CSM în baza PFA este ilegală.

Ca urmare a situaţiei create, zeci de sportivi legitimaţi la CSM au părăsit clubul. Pe lângă probleme legate de plata personalului, CSM se confruntă şi cu mari probleme privind cheltuirea banilor.

În condiţiile în care acest club sportiv beneficiază de un buget anual de peste trei milioane de euro alocat de Consiliul Local, de-a lungul timpului, consilieri locali au acuzat modul discreţionar în care se cheltuie banii, dar şi faptul că persoanele din conducerea clubului nu dau explicaţii cu privire la deciziile luate în privinţa cheltuirii banilor publici.

Cel mai recent, unul dintre membrii CL Ploieşti a acuzat faptul că a cerut detalii cu privire la bugetul de publicitate al clubului, dar şi în legătură cu felul în care sunt cheltuiţi banii pe diverse alte capitole bugetare, fără a primi vreun răspuns în acest sens.

Tot luni, în şedinţa CL Ploieşti, un alt consilier i-a întrebat pe reprezentanţii CSM dacă este adevărat faptul că gruparea a angajat cheltuieli în afara unor prevederi bugetare, iar la răspunsul evaziv al acestora, consilierul local le-a atras atenţia asupra faptului că nu este legal acest lucru.

Pe lângă aceste dificultăţi, CSM se confruntă cu un val de procese din partea zecilor de sportivi şi antrenori care, neplătiţi fiind, şi-au câştigat în instanţă remuneraţiile care li se cuveneau.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.