Dinamo Kiev a învins, duminică, pe teren propriu, cu scorul de 4-0 (2-0), echipa Desna, în etapa a V-a a campionatului ucrainean de fotbal.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Au marcat: Buialskîi '32, '57, Ţigankov '37 (p), Zaviski '68 (a).

La gazde, antrenorul Mircea Lucescu a primit acceptul medicilor de a se alătura echipei, potrivit presei ucrainene. El a stat în lojă la partida cu Desna, dar a participat la conferinţa de presă de după meci, în cadrul căreia s-a plâns de un penalti neacordat pentru echipa lui, în etapa precedentă, cu Inguleţ.

"Aş vrea să mai vorbesc de un subiect. A fost un moment anormal în meciul cu Inguleţ (scor 1-1), momentul cu Rodrigues. Ar fi trebuit să se dicterze penalti şi cartonaş galben pentru jucătorul care a greşit. Din anumite motive, nimeni nu vorbeşte despre asta, nu scrie, mai ales că a fost VAR la meci. După acel meci, toţi jucătorii au fost hotărâţi să câştige. Toată lumea a pregătit cu atenţie meciul, m-au ascultat cu atenţie şi au făcut tot ce am convenit înainte. Scorul putea fi mai mare. Sunt mulţumit de jucători, de cum a evoluat echipa, rezultatul este în concordanţă cu ceea ce s-a întâmplat pe teren. Sunt nemulţumit doar de cele patru cartonaşe galbene primite. Mi se pare că arbitrul a acordat prea uşor cartonaşe galbene, la modul în care s-a jucat. Nu a fost un meci cu agresivitate”, a spus Lucescu.

Întrebat despre cum se simte şi despre faptul că suporterii sunt îngrijoraţi de starea lui de sănătate, Lucescu a răspuns râzând: "Probabil nu toţi, dar sper că majoritatea (n.r. - ironic la adresa fanilor care-l contestă). Există unele restricţii din partea medicilor. Nu pot ieşi încă pe teren, dar conduc echipa şi sunt aproape de jucători. Încercăm să menţinem nivelul care ne oferă rezultate bune."

Tehnicianul român, aflat în convalescenţă după o operaţie, nu a condus formaţia Dinamo Kiev de pe bancă la niciunul dintre meciurile din campionat şi nici la două partide amicale, cele cu Fenerbahce şi Inter Milano.

Desna era pe primul loc în clasament înaintea acestui meci, cu maximum de puncte, însă Dinamo Kiev a redevenit lider, cu 13 puncte, în urma succesului din debriul etapei. Desna este acum pe locul 3, după Şahtior Doneţk, ambele formaţii având câte 12 puncte.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.