Noul antrenor principal al echipei Dinamo Bucureşti este Gheorghe Mulţescu, a anunţat, marţi, directorul general interimar al clubului, Constantin Eftimescu, pentru www.fcdinamo.ro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Gheorghe Mulţescu a semnat un contract până la finalul sezonului competiţional 2020-2021 şi a preluat echipa în această după-amiază, la ora 17:00, în cantonamentul de la Săftica. Unde o lăsase anul trecut, pe 26 august, după 1-1 cu Hermannstadt în prima etapă a acestui sezon.

Declarat pe 13 noiembrie în actele de identitate şi în site-urile de statistică ale fotbalului, dar născut pe 11 noiembrie 1951, la Botoroaga, în judeţul Teleorman, Gheorghe Mulţescu a activat în ultimele luni în cadrul departamentului de scouting al clubului nostru şi este la al cincilea mandat pe banca tehnică a echipei Dinamo Bucureşti.

Ca jucător, Gheorghe Mulţescu a evoluat timp de şase ani pentru echipa din "Ştefan cel Mare", între 1979 şi 1985, cu care a câştigat trei titluri de campion (1982, 1983, 1984) şi de două ori Cupa României (1982, 1984), participând la cea mai mare performanţă pe plan european, semifinalele Cupei Campionilor Europeni (1984).

Ca antrenor, Gheorghe Mulţescu şi-a început cariera tot pe banca lui Dinamo, în sezonul 1990-1991. A revenit în 2008 pentru jumătate de sezon, a mai pregătit echipa din Ştefan cel Mare în sezonul competiţional 2013-2014 şi a mai antrenat Dinamo Bucureşti anul trecut, două etape în finalul sezonului 2019-2020 şi în prima rundă din această ediţie de campionat.

Tot marţi, Dinamo Bucureşti şi antrenorul principal Ionel Gane au convenit de comun acord, încheierea raporturilor contractuale, a declarat directorul general interimar Constantin Eftimescu pentru site-ul oficial al clubului din Ştefan cel Mare.

"Secund" al lui Cosmin Contra din a doua rundă a acestui sezon competiţional şi antrenor principal din etapa a XII-a, Ionel Gane a anunţat că renunţă la conducerea tehnică a echipei la finalul meciului cu FC Argeş, pierdut pe teren propriu, scor 1-2 în Liga 1.

Ca antrenor principal, Gane a debutat pe banca roş-albilor anul trecut, la 4 decembrie 2020, în meciul de campionat cu FC Argeş, câştigat la Piteşti, cu 1-0.

El a adunat 16 etape în Liga 1 la conducerea tehnică a echipei, 5 victorii, 3 remize şi 8 înfrângeri.

În cealaltă competiţie, Cupa României, Ionel Gane a câştigat ambele meciuri, 1-0 cu FCSB şi 3-1 cu Dunărea Călăraşi, calificând echipa în semifinale.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.