Argentinianul Diego Simeone de la Atletico Madrid ar fi cel mai bine plătit antrenor din fotbalul european, cu un salariul lunar brut de 3,3 milioane de euro, potrivit publicaţiei L'Equipe, citată de presa internaţională.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Antrenorul echipei Manchester City, Pep Guardiola, ar fi pe locul 2 în această ierarhie, cu 1,89 de milioane de euro, urmat de rivalul său Jurgen Klopp de la Liverpool, cu 1,49 milioane de euro, şi de Antonio Conte de la Tottenham, tot cu 1,49 de milioane de euro.

Tehnicianul formaţiei Juventus, Massimiliano Allegri, este cel mai bine plătit antrenor din Italia, cu 1,17 milioane de euro, iar în Germania, Julian Nagelsmann câştigă cel mai mult, 666.000 de euro.

Italianul Carlo Ancelotti este pe locul al doilea în topul antrenorilor din LaLiga, cu 910.000 de euro.

Simeone este cel mai longeviv în funcţie dintre toţi antrenorii de pe listă. El s-a alăturat echipei Atletico în urmă cu un deceniu şi de atunci formaţia a câştgat două titluri în La Liga, câte un trofeu al Copa del Rey şi Supercupa Spaniei, două titluri în Europa League şi două Supercupe ale Europei.
 
De asemenea, el a condus Atletico la două finale ale Ligii Campionilor în 2014 şi 2016, ambele fiind pierdute în faţa marii rivale, Real Madrid, la Lisabona şi la Milano.
 
Atletico este încă în lupta pentru Liga Campionilor în acest sezon. Madrilenii au eliminat formaţia Manchester United în optimile de finală ale competiţiei şi se vor confrunta cu Manchester City în sferturile de finală.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.