Clubul Atletico Madrid a anunţat, marţi, rezilierea contractului atacantului brazilian Diego Costa, în vârstă de 32 de ani, cu şase luni înaintea expirării înţelegerii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Rezilierea contractului s-a făcut la cererea jucătorului, care a invocat motive familiale.

Potriviti acordului de reziliere, Costa trebuie să plătească suma de 15 milioane de euro dacă va ajunge la o rivală a echipei Atletico Madrid în lupta pentru titlul sau pentru Liga Campionilor. 

Jucătorul era la a treia perioadă la Atletico, care l-a transferat prima dată în 2007, de la Braga. Între 2007 şi 2009, el nu a jucat pentru formaţia madrilenă, fiind împrumutat la Braga, Celta Vigo şi la Albacete. În 2009, Costa a fost transferat la Real Valladolid, dar a fost răscumpărat de Atletico după numai un sezon şi a rămas în capitala Spaniei până-n 2014, când a fost transferat de Chelsea cu 32 de milioane de lire sterline.

În septembrie 2018, el a revenit la Madrid, după patru ani petrecuţi pe Stamford Bridge. 

În total, Diego Costa a jucat 215 meciuri pentru Atletico, a marcat 83 de goluri şi a oferit 36 de pase decisive. Cu echipa madrilenă, el a câştigat campionatul (2013/2014), Cupa Spaniei (2013), Liga Europei (2018) şi Supercupa Europei (2010 şi 2018).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.