Antrenorul olandez Dick Advocaat a demisionat, marţi, de la conducerea tehnică a echipei naţionale de fotbal a Irakului, a anunţat federaţia irakiană (IFA), informează lequipe.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

El fusese numit în funcţia de selecţioner la 1 august, în locul slovenului Srecko Katanec.

Advocaat a demisionat în urma rezultatelor slabe înregistrate de naţionala irakiană în faza a treia a preliminariilor asiatice ale Cupei Mondiale din 2022.

Cu patru etape rămase de disputat, Irakul ocupă locul 5 în Grupa A, cu patru puncte, după patru rezultate de egalitate şi două înfrângeri. Irakienii au şanse mici de a merge la turneul final din Qatar.

Iranul este pe primul loc al grupei, cu 16 puncte, echipă urmată de Corea de Sud, 14 puncte, Emiratele Arabe Unite, 6 puncte, şi Liban, 5 puncte. Ultimul loc în grupă, al şaselea, este ocupat de Siria cu două puncte.

La Cupa Mondială se califică primele două clasate, în timp ce a treia joacă un meci de baraj cu formaţia de pe locul similar din Grupa B, iar învingătoarea participă la un play-off intercontinental.

Naţionalului Irakului va fi condusă la următoarele partide de sârbul Zeljko Petrovici.

În vârstă de 74 de ani, Dick Advocaat a antrenat echipe importante în cariera lui, ca PSV, Glasgow Rangers, Borussia Monchengladbach, Zenit Sankt Petersburg, Sunderland şi Fenerbahce. El are o bogată experienţă de selecţioner, după ce a condus reprezentativele Olandei, Belgiei, Rusiei, Serbiei, Coreei de Sud şi Emiratelor Arabe Unite. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.