Antrenorul FCSB, Nicolae Dică, a declarat că nu se compară declaraţiile făcute de Constantin Budescu la adresa stafului tehnic cu cele ale lui Alexandru Băluţă despre tehnicianul Devis Mangia, astfel că mijlocaşul nu va fi sancţionat cu excluderea din lot, ca jucătorul formaţiei CSU Craiova.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat dacă Budescu poate fi titular, după ce cazul asemănător, la CSU Craiova, a fost soluţionat cu scoaterea dn lot a lui Alexandru Băluţă, Dică a răspuns: "De ce să nu fie titular? Nu se poate face comparaţie între ceea ce a declarat Băluţă şi ceea ce a declarat Budescu. Şi fiecare club îşi face strategia lui şi decide cum să facă. Eu nu am făcut asemenea declaraţii ca jucător, dar asta nu înseamnă că e vorba de curaj. Budi oricum regretă ceea ce a spus după meciul cu Craiova. Nu mi-a fost uşor (n.r. - să gestioneze asemenea situaţii), dar când am acceptat să vin la Steaua mă aşteptam şi la astfel de lucruri. La o formaţie cu atâţia jucători de echipe naţionale sunt jucători cu persoanlitate şi trebuie să-i faci să dea totul. Şi eu cred că am reuşit în mare parte acest lucru. Normal că m-a ajutat şi patronul, a avut un punct de vedere şi au fost lucruri importante pe care i le-a transmis lui Budescu. Momente grele au fost pentru cei care au discutat acele subiecte, pentru mine nu a fost un moment greu. Am avut o discuţie cu Budescu, i-am transmis ce am avut de spus, iar atmosfera este foarte bună. Atât timp cât sunt pe primul loc şi avem rezultate, atmosfera nu are de ce să nu fie bună. Patronul a fost mereu alături de noi, chiar dacă am câştigat sau am avut momente mai puţin bune. E normal ca patronul echipei să ne fie alături şi să încurajeze jucătorii. "

Înaintea meciului cu Astra, Teixeira, Alibec şi Găman au avut unele probleme medicale, dar Dică speră să-i recupereze până luni.

"Teixeira are unele probleme la stomac şi azi a ieşit din antrenament. Şi Găman şi Denis Alibec au avut probleme la antrenament, dar sper să nu fie ceva foarte grav. Gnohere s-a antrenat cu echipa şi este ok din punctul ăsta de vedere", a precizat antrenorul.

Dică nu se teme de meciul cu Astra şi speră ca FCSB să continuie evoluţiile bune din ultimele etape.

"E un meci foarte important pentru noi, cum vor fi toate cele şase pe care le mai avem de disputat în play-off. Întâlnim Astra, o echipă bună, din punctul meu de vedere, acum şi-a schimbat şi antrenorul, au avut o altă atitudine la meciul cu CFR Cluj. O echipă bine organziată defensiv, se apără în propria jumătate cu toată echipa. Pe faza ofensivă înceracă foarte mult contraatacul, pentru că au mulţi jucători de viteză şi se bazează foarte mult şi pe fazele fixe. Trebuie să fim concentraţi sută la sută pe aceste lucruri şi trebuie să reuşim să-i blocăm, să le punem probleme şi să facem un bun joc ofensiv. Organziaţi erau şi înainte de a veni Mulţescu, dar au acum o altă atitudine. Am avut două jocuri foarte grele pe vremea când erau antrenaţi de Edi Iordănescu, pe care nu am reuşit să le câştigăm în campionatul regulat. Când au un antrenor nou, jucătorii au o altă atitudine, jucătorii încearcă să demonstreze că merită să joace mai mult. Nu mi-e teamă de acest meci, dar privim jocul foarte serios, avem nevoie să fim concentraţi şi să dăm totul, să avem o atitudine bună şi doar aşa putem să câştigăm. Dacă ne vom crede dinainte învingători, cu siguranţă vom avea probleme. Dar jucătorii s-au antrenat foarte bine în această săptămână, aşa cum au făcut-o în ultima perioadă, şi îi văd concentraţi pentru această partidă", a spus antrenorul.

Nicolae Dică îşi doreşte un rezultat bun al Viitorului în meciul cu CFR Cluj, care va avea loc duminică: "Îmi doresc ca cei de la Viitorul să facă o partidă bună şi să reuşească un rezultat pozitiv (n.r. - cu CFR Cluj). Important este ca după această etapă să rămânem pe primul loc. Mi-aş dori să câştigăm toate meciurile până la final, dar nu ştiu dacă vom reuşi acest lucru. Cred că dacă vom câştiga următoarele patru meciuri, în proporţie mare ne vom asigura campionatul. Şi Craiova, şi Viitorul au şanse la câştigarea campionatului, mai sunt 18 puncte puse în joc şi la fotbal se poate întâmpla orice. Meciul cu CFR Cluj nu va fi decisiv, pentru că vor mai fi trei partide, dar se poate lua o opţiune serioasă pentru câştigarea campionatului."

Dică a urmărit meciul din liga a patra dintre CSA Steaua şi Academia Rapid şi a ironizat uşor echipa militară.

"Am văzut şi eu jocul. A fost o atmosferă frumoasă pentru liga a patra. Nu cred că există aşa ceva (n.r. - că incidentele ar fi fost provocate de suporteri ai FCSB). Zic ei să se scuze pentru ceea ce au făcut. La meciurile nostre, suporterii vin şi nu se întâmplă nimic. La meciul cu Craiova au fost peste 20.000 de oameni, am văzut femei, copii şi nu s-a întâmplat nimic. La meciul cu Sporting am jucat cu 48.000 de suporteri şi nu s-a întâmplat nimic. Şi au fost 48.000 de stelişti. Când jucam noi cu Rapid, erau 50.000 de suporteri pe Lia Manoliu, din care 40.000 de stelişti. Aseară, am văzut invers, am fost 20 şi ceva de mii de spectatori, din care 20.000 de rapidişti. Stelişti mai puţini", a menţionat antrenorul FCSB.

El şi-ar dori ca echipa patronată de Gigi Becali să primească o sentinţă favorabilă în ceea ce priveşte litigiul pentru marcă pe care-l are cu CSA Steaua: "Am văzut că se va decide pe 9 mai (n.r. - situaţia mărcii şi a palmaresului), e ziua mea, fac 38 de ani, şi ar fi un lucru frumos."

Meicul Astra Giurgiu-FCSB va avea loc luni, de la ora 20.45, în etapa a V-a a play-off-ului Ligii I.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.