La peste patru luni de când a fost arestată pe aeroportul din Moscova pentru posesie de canabis, Britney Griner a aflat data de start a procesului său: 1 iulie, relatează AP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Griner va rămâne în custodie pe durata procesului. Ea riscă o pedeapsă de până la 10 an de închisoare.

Luni, tribunalul din Himki a prelungit cu şase luni detenţia lui Griner, după ce sportiva s-a prezentat la o audiere preliminară care a avut loc fără public.

Brittney Griner, legitimată la Phoenix Mercury şi dublă campioană olimpică, dar şi campioană în WNBA, a fost arestată în Rusia în februarie, după ce în bagajele sale de mână s-au descoperit cartuşe de vaporizator şi “un lichid cu miros de ulei de haşiş”, potrivit serviciilor vamale din Rusia.

După arestarea lui Griner, pe fondul tensiunilor legate de Rusia şi Ucraina, federaţia americană de baschet s-a declarat îngrijorată cu privire la siguranţa şi binele sportivei.

Brittney Griner a jucat în Rusia pentru UMMC Ekaterinburg, în afara sezoanelor WNBA.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.