Deputatul PNL Adrian Cozma, unul dintre iniţiatorii legii privind interzicerea publicităţii la jocuri de noroc, admite că publicitatea poate fi totuşi permisă atunci când au loc meciuri de fotbal

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
“Am spus şi rămân la ideea că putem discuta despre sport, despre fotbal. Când va ajunge proiectul de la Senat, eu vă voi invita să discutăm împreună cu colegii care sunt implicaţi în acest proiect şi vă promit că aici, vă spun de acum că există flexibilitate, că într-adevăr, în timpul jocurilor sportive, da, aici putem discuta, însă pe stradal nu putem discuta. Aici e o chestiune de civilizaţie, de percepţie. Turiştii care vin la noi şi văd public 80% din panourile publicitare, văd pariuri sportive şi jocuri şi cazinouri de tot felul. Asta nu e în regulă”., a afirmat Adrian Cozma miercuri seară, la Prima News. 
 
De asemenea, deputatul UDMR Turos Lorand a explicat, în aceeaşi emisiune de la Prima News, că a fost făcută o excepţie în această lege pentru evenimentele sportive 
“Tocmai ieri, în Comisia juridică şi Comisia de Cultură şi Media, datorită propunerilor venite, amendamentelor depuse de colegii liberali ai domnului Cozma, s a făcut o excepţie, să spun aşa, pentru evenimente sportive şi dacă vă uitaţi atent la alineatul 5 indice 4, dacă nu mă înşel, această publicitate care vine în mod indirect prin difuzarea evenimentelor sportive este permisă. Adică dacă jucătorul are un tricou care e un material de publicitate, de fapt, sau sunt anumite bannere în stadion bineînţeles, nu vor fi rămase blurate sau nu se va interzice difuzarea acelor evenimente sportive şi implicit va fi această publicitate indirectă pentru care, de fapt, casele de pariuri finanţează sportul pentru că nu finanţează doar de dragul de a finanţa, finanţează pentru o expunere directă la publicul, la publicul interesat. Această chestiune s-a lămurit ieri şi în această formă s-a votat şi în Senat”, a precizat deputatul UDMR. 
Conform raportului comisiilor juridică li de cultură din Senat, articolul invocat de deputatul UDMR prevede: ”Prin excepţie de la prevederile alin. (5 indice 1 - n.r. care interzice publicitatea la jocuri de noroc în intervalul 6:00 - 23:00), sunt permise inserturile grafice, respectiv reprezentarea, statică sau în mişcare, cu sau fără sunet, a mărcii, astfel cum aceasta este definită potrivit legii, a siglei sau a altui simbol prin care se identifică titularul mărcii, alsigleisau alsimbolului ori imaginea unui produs reprezentativ al acestuia, dacă acestea sunt efectuate în timpul transmisiunilor sportive în direct în orice situaţie, aceste inserturigrafice vorfi însoţite de mesajul „Fii responsabil””.
 
Plenul Senatului a votat, miercuri, cu 80 de voturi "pentru" şi două abţineri, proiectul de lege prin care publicitatea la jocuri de noroc se va putea face doar în intervalul 23.00 şi 6.00. Prin proiect, se interzice total reclama şi publicitatea pentru jocuri de noroc, pentru operatorii care nu deţin licenţă de funcţionare şi se interzice orice formă de comunicare comercială audiovizuală pentru activităţile de jocuri de noroc, prezentate sau recomandate de personalităţile din diverse domenii.
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.