Delegaţia echipeid e fotbal a Germaniei, aflată la Edinburgh după ce avionul cu acre călătorea a terizat de urgenţă, va fi prleuată de o altă aeronavă care este deja pe drum.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Un alt avion este acum în drum spre Edinburgh pentru a aduce jucătorii, antrenorii, staff-ul şi delegaţia DFB înapoi în Germania", se arată pe contul de Twitter al nationalmannschaft.

Jucătorii sunt de peste şase ore în avionul care ar fi suferit, potrivit presei engleze, o problemă la un generator.

Piloţii aeronavei care transporta echipa naţională de fotbal a Germaniei după meciul disputat în Islanda au declarat stare de urgenţă în timp ce aparatul survola Scoţia, joi dimineaţă, şi au fost nevoiţi să aterizeze la Edinburgh, informează dailymail.co.uk.

Avionul Boeing 737 a companiei Klasjet circula pe ruta Reykjavik - Frankfurt, după meciul din preliminariile Cupei Mondiale din 2022, disputat miercuri seară.

Pilotul a transmis un mesaj "squawk 7700", un semnal pentru o stare de urgenţă generală, la 8.400 de metri altitudine, apoi aeronava aflată între Dundee şi Arbroath a virat brusc spre Edinburgh, unde a aterizat cu bine, după 20 de minute, în jurul orei locale 04.00 (n.r. - 06.00, ora României).

"#infotweet. Mai întâi siguranţa. O escală ca măsură de precauţie la Edinburgh", a fost informaţia de pe contul oficial de Twitter al naţionalei germane, urmată de un alt mesaj "Suntem bine, verificările de siguranţă la avion continuă".

Aeronava decolase din Islanda la ora locală 01.05 (04.05, ora României).

Germania, care face parte din Grupa J a preliminariilor Cupei Mondiale, în care se află şi România, s-a impus în deplasare cu 4-0.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.