UEFA a precizat, într-un comunicat, după ce Curtea Europeană de Justiţie s-a pronunţat în cazul Superligii, că decizia de joi “nu înseamnă o aprobare sau o validare a aşa-numitei „super ligi”; ea subliniază mai degrabă un deficit preexistent în cadrul de preautorizare” al forului continental.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“UEFA ia act de hotărârea pronunţată astăzi de Curtea Europeană de Justiţie, în dosarul Superliga Europeană.

Decizia nu înseamnă o aprobare sau o validare a aşa-numitei „super ligi”; ea subliniază mai degrabă un deficit preexistent în cadrul de preautorizare al UEFA, un aspect tehnic care a fost deja recunoscut şi abordat în iunie 2022. UEFA are încredere în robusteţea noilor sale reguli şi, în special, în faptul că acestea respectă toate reglementările şi legile europene relevante.

UEFA este hotărâtă să îşi menţină angajamentul său de a susţine piramida fotbalului european, garantând că va servi intereselor mai largi ale societăţii. Vom continua să formăm un model sportiv european împreună cu federaţii, ligi, cluburi, pasionaţi de fotbal, jucători, antrenori, instituţiile UE, guvernele şi partenerii noştri.

Avem încredere că piramida fotbalului european, bazată pe solidaritate şi pe care fanii şi toate părţile interesate au declarat-o drept un model de neînlocuit, va fi protejată împotriva ameninţării rupturii de legile europene şi naţionale", se arată în comunicatul UEFA, potrivit frf.ro.

Regulile UEFA şi FIFA care interzic cluburilor să se alăture unor competiţii separate, precum SuperLiga Europeană (ESL), sunt ilegale, a decis, joi, Curtea Europeană de Justiţie, potrivit BBC. A22 Sports, compania care se află în spatele SuperLigii, a salutat verdictul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.