Selecţionerul Christoph Daum le-a prezentat activitatea sa de până acum la conducerea echipei naţionale membrilor Comisiei Tehnice a FRF, stenograma discuţiei cu aceştia urmând să ajungă în posesia preşedintelui FRF, Răzvan Burleanu, care ulterior va lua o decizie, a declarat unul dintre membrii comisiei, Marcel Puşcaş.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"A fost o discuţie extrem de interesantă, de utilă, a prezentat domnul Daum ceea ce a făcut până acum, ceea ce trebuie în mod ideal făcut, uşor scolastică prezentarea, dar e ok. A fost interesantă, ca un curs, după care a început să-şi prezinte activitatea şi bineînţeles că s-a finalizat cu întrebările din partea membrilor comisiei. Au fost întrebări de tot felul. Din punctul meu de vedere, mi-am spus părerea încă de acum un an, am spus-o şi azi: ceea ce recomandă menţinerea unui antrenor oriunde în lumea asta este rezultatul. Restul sunt vorbe frumoase, vorbe frumos împachetate. Toţi antrenorii din lume ştiu ce îi aşteaptă, ştiu de când se apucă de meseria asta că stau mereu cu bagajul la uşă. Există la fiecare şedinţă o stenogramă care probabil o să-i fie înmânată domnului preşedinte, o să-l informeze de ceea ce s-a întâmplat şi domnul Stoichiţă, după care dânsul o să ia decizia", a spus Puşcaş la Digi Sport.

Marcel Puşcaş a precizat că la finalul prezentării şi discuţiei nu a existat nicio recomandare. "Nu a fost cu nicio recomandare. Au fost o informare, un schimb de păreri şi cam atât. Eu i-am spus punctul meu de vedere domnului Daum, i-am spus că rolul domniei sale în România este să califice echipa naţională, i-am spus că nu avem o echipă atât de slabă încât să nu putem aborda locul doi în această grupă, i-am mai spus că calificarea înseamnă principalul sponsor al echipei naţionale. Practic o eventuală calificare ar fi dublat bugetul federaţiei, ceea ce ar fi permis ca proiectele puse în aplicare să se ducă la îndeplinire mai uşor. I-am mai spus că s-a apelat la un antrenor străin pentru că pretenţiile sunt mai mari şi mi-a dat dreptate, a spus că e o părere pertinentă. I-am spus că mai sunt patru etape, poate există nu numai demitere, există şi demisie în fotbal, să se gândească foarte bine, am sugerat că dacă ţine atât de mult la fotbalul românesc să ia în considerare dacă poate să facă faţă celor patru meciuri cu brio, dacă nu probabil o să urmeze altă campanie de calificare care s-ar putea să fie la fel de grea. Trebuie să se gândească şi domnia sa că situaţia reală este cea pe care o percep. Ce raport să faci? A recunoscut că a fost adus să califice echipa în Rusia, obiectiv nerealizat", a explicat el.

Puşcaş a mai spus că nu a existat niciun vot în comisie. "Comisia Tehnică nu a propus nimic în privinţa lui Daum. Există o stenogramă a discuţiei, există puncte de vedere şi domnul preşedinte Burleanu va lua o decizie. Nu este niciunul dintre noi deţinătorul adevărului absolut. Adevărul este undeva la mijloc şi cineva, care este şeful nostru, al tuturor, va lua o decizie. Dacă şeful spune să continuăm şi campania viitoare continuăm şi campania viitoare", a adăugat Marcel Puşcaş.

Potrivit digisport.ro, majoritatea membrilor comisiei conduse de Mihai Stoichiţă a fost pentru menţinerea în funcţie a selecţionerului.

La 10 iulie, preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, declara că există "o procedură de analiză" în privinţa lui Christoph Daum, care se va termina cât mai curând posibil, iar apoi va putea răspunde întrebării legate de o eventuală despărţire de selecţioner.

"În privinţa domnului Daum suntem într-o procedură în momentul de faţă de analiză. Se va termina cât mai repede posibil. După ce o să avem această analiză, e un dublu filtru, la nivel de Comisie Tehnică şi apoi la nivel de Comitet Executiv, o să putem răspunde acestei întrebări", a afirmat atunci Burleanu, întrebat fiind dacă ia în calcul despărţirea de Daum.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.