Pilotul australian Daniel Ricciardo de la Red Bull a câştigat, duminică, Marele Premiu al Chinei, a treia etapă a Campionatului Mondial de Formula 1. El a fost urmat de doi finlandezi, în ordinea Valtteri Bottas de la Mercedes şi Kimi Raikkonen de la Ferrari.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ricciardo a plecat de pe locul al şaselea al grilei şi s-a impus într-o cursă plină de evenimente. Din pole-position a pornit germanul Sebastian Vettel, dar el şi-a pierdut prima poziţie în turul 21/56, după ce a intrat la boxe pentru schimbul de pneuri. Lideri au fost apoi Kimi Raikkonen, urmat de Valtteri Bottas. 

Bottas a fost întrecut de Ricciardo în turul 45 şi după ce o neutralizare a cursei cu Safety Car-ul, produsă în turul 31, a strâns plutonul.

Un accident între olandezul Max Verstappen (Red Bull) şi Vettel, într-un duel pentru locul 3, s-a soldat cu avarii pentru maşina Ferrari şi cu o retrogradare pe locul 7, apoi germanul a fost întrecut şi de spaniolul Fernando Alonso (McLaren-Renault). Olandezul a fost găsit vinovat de accident şi penalizat cu zece secunde. El a trecut linia de sosire al patrulea, dar a fost clasat pe locul 5.

Astfel, locurile 4-10 au fost ocupate în ordine de britanicul Lewis Hamilton (Mercedes), promovat o poziţie în urma penalizării pilotului Red Bull, Max Verstappen, germanul Nico Hulkenberg (Renault), Fernando Alonso, Sebastian Vettel, spaniolul Carlos Sainz jr. (Renault) şi danezul Kevin Magnussen (Haas F1).

Etapa următoare va avea loc, la 29 aprilie, în Azerbaidjan, pe circuitul stradal de la Baku.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.