Premierul Viorica Dăncilă i-a transmis, într-o postare pe Facebook, felicitări Simonei Halep pentru meciul din semifinala de la Wimbledon. "Mulţumim, Simona, pentru încă o filă în istoria sportului românesc scrisă atât de frumos! Succes în marea finală!", a scris Dăncilă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Felicitări campioanei noastre pentru meciul excepţional din semifinala de la Wimbledon! Mulţumim, Simona, pentru încă o filă în istoria sportului românesc scrisă atât de frumos! Succes în marea finală! Suntem cu toţii alături de tine", afirmă Viorica Dăncilă, joi, într-o postare pe Facebook.

Simona Halep, locul 7 WTA şi cap de serie numărul 7, s-a calificat pentru prima dată în finala turneului de la Wimbledon, după ce a învins-o, joi, cu scorul de 6-1, 6-3, în 72 de minute, pe jucătoarea ucraineană Elina Svitolina, numărul 8 mondial şi cap de serie numărul 8. Halep va juca a cincea finală de grand slam, a treia de turneu în acest an şi cea cu numărul 36 (în total) din carieră, la simplu. Jucătoarea română a câştigat un singur grand slam, la Roland Garros, anul trecut.

În finală, Halep va evolua cu Serena Williams (SUA), locul 10 WTA şi cap de serie numărul 11, sau cu Barbora Strycova (Cehia), locul 54 WTA.

Calificarea în finală este recompensată cu 1,175 milioane de lire sterline (1,3 milioane de euro), şi cu 1.300 de puncte WTA. Câştigătoarea trofeului va primi 2,35 milioane de lire sterline (2,6 milioane de euro) şi 2.000 de puncte WTA.

Singurul român care a mai jucat finale la Wimbledon, la simplu, este Ilie Năstase, în 1972 şi 1976, ambele pierdute.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.