Tehnicianul echipei CFR Cluj, Dan Petrescu, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că o calificare în primăvara europeană ar fi “un miracol” având în vedere faptul că “fotbalul românesc a luat-o rău în jos”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Este al 14-lea meci în Europa din august până acum. O cursă lungă, infernală pentru noi şi pentru cei de la Ballkani. Dacă tot am ajuuns aici... dacă cineva îmi spunea la începutul grupelor că veţi juca ultimul meci acasă şi dacă veţi bate vă veţi califica în primăvara europeană aş fi fost fericit şi aş fi acceptat acest lucru. E clar că suntem la mâna noastră şi ar fi fantastic pentru fotbalul românesc, pentru club, pentru fani... A te califica în primăvara europeană e foarte greu în ziua de azi, mai ales că fotbalul românesc a luat-o rău în jos şi nu mai avem rezultate deloc. Ar fi ceva special. Ar fi fantastic, dar în acelaşi timp sunt foarte conştient şi realist. Nu uităm că adversarul a amânat meci, că a dat şase goluri în deplasare, au un joc foarte bun de atac... Statistica spune că posesia în această grupă e de partea lui Ballkani. Sunt conştient că va fi un meci foarte greu, o echipă tehnică, care a venit să facă meciul vieţii”, a spus Petrescu.

El a precizat că şi-ar fi dorit ca Mario Camora să joace în partida cu Ballkani. “Ne-am fi dorit să avem căpitanul cu noi, el va mai pierde cel puţin trei meciuri cred eu. După pauză cred că va fi gata de joc”.

Petrescu a vorbit şi despre problemele întâmpinate de CFR Cluj în ultima perioadă: “Astea două meciuri au fost episoade incredibile împotriva noastră, două penaltiuri uşor acordate sau inventate, n-am primit penalti la Sivas, am luat gol din ofsaid, s-au lovit aproape cei mai buni jucători ai noştri din apărare, Camora a căzut cu apendicita, Yuri cu clavicula.. Au fost toate episoade împotriva noastră. Sperăm mâine să dăm gol în minutul 95 cu spatele, sau ceva de genul ăsta, să fie şi în favoarea noastră pentru că ar fi timpul”.

“Dacă ne calificăm ar fi iar un miracol făcut de CFR în contextul problemelor din fotbalul românesc în care nimeni n-are rezultate, dar toată lumea critică pe CFR, care joacă mâine cu calificarea pe masă”, a conchis tehnicianul.

Echipa CFR Cluj va întâlni, joi, pe teren propriu, de la ora 19.45, formaţia Ballkani, în ultima etapă a grupei G a Conference League, În celălalt meci din grupă se întâlnesc, de la aceeaşi oră, Slavia Praga şi Sivasspor.

Lider în clasament este Sivassppor, cu 10 puncte, în timp ce CFR Cluj este pe doi, cu 7 puncte, şi Slavia pe trei, tot cu şapte puncte. Ballkani ocupă ultimul loc, cu patru puncte.

Prima clasată la finalul fazei grupelor se va califica în optimi, iar echipa de pe locul doi va juca în play-off-ul pentru optimi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.