Vicepremierul Dan Barna a anunţat, luni, că Guvernul a agreat posibilitatea organizării de evenimente sportive pilot cu spectatori, însă cu condiţia ca aceştia să fie vaccinaţi sau să prezinte rezultatul unui test de coronavirus negativ.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Guvernul doreşte ca primul meci test să fie finala Cupei României.

În afara acestor evenimente testm regula rămâne aceea că toate competiţiile se desfăşoară fără spectatori, starea de alertă fiind prelungită.

Am aprobat în şedinţa de guvern de azi prelungirea stării de alertă, precum şi o serie de măsuri de reducere a unor restricţii, cu respectarea măsurilor de siguranţă.

Hotărârea de azi cuprinde şi o veste bună pentru iubitorii sportului.

Deşi regula rămâne aceea că toate competiţiile sportive se vor desfăşura fără spectatori, am agreat astăzi posibilitatea organizării unor evenimente sportive pilot la care pot participa persoanele vaccinate, care se află în perioada cuprinsă între a 15-a şi a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2 sau prezintă rezultatul unui test negativ certificat.

Condiţiile exacte vor fi stabilite prin ordin comun al Ministerului Tineretului şi Sportului şi Ministerului Sănătăţii.

Lucrăm în continuare în echipă pentru ca primul astfel de meci să poată fi finala Cupei României care va avea loc pe 22 mai, sub rezerva îndeplinirii tuturor condiţiilor de siguranţă la accesul pe stadion”, a precizat Barna pe pagina sa de Facebook.

Guvernul României a făcut precizări cu privire la condiţiile de prezenţă la evenimentele sportive: “Competiţiile sportive se vor putea desfăşura pe teritoriul României cu participarea spectatorilor doar ca evenimente test sau pilot, cu aprobarea CNSU, pe baza propunerii Ministerului Tineretului şi Sportului şi cu avizul Ministerului Sănătăţii. Participarea va fi permisă doar persoanelor vaccinate, celor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2, celor care prezintă rezultatul negative al unui test RT PCR nu mai vechi de 72 de ore sau a unui test antigen nu mai vechi de 24 de ore”.

Finala Cupei României la fotbal se va disputa în 22 mai, pe stadionul Ilie Oană din Ploieşti.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.