Tenismenul bosniac Damir Dzumhur a fost amendat şi se va confrunta cu o nouă investigaţie după ce a părăsit terenul din cauza unei decizii a abritrilor, în timpul meciului din turul al doilea al calificărilor pe tabloul principal al turneului ATP 500 de la Acapulco, partidă care a avut loc, duminică, informează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dzumhur, acum pe locul 125 ATP, dar fost numărul 23 mondial, în 2018, servea la 5-5, 40-40, în primul set disputat împotriva lui Botic van de Zandschulp, când arbitrul de linie a considerat o minge bună pentru jucătorul olandez.

Dzumhur, care a văzut aut, s-a apropiat de arbitrul de scaun cerând ca decizia să fie schimbată, dar fără rezultat, motiv pentru care bosniacul şi-a pierdut calmul. Ulterior, el şi-a pierdut serviciul, fiind condus cu 6-5.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Furios, Dzumhur a continuat să se certe cu arbitrul de scaun în pauza dintre ghemuri şi a primit un avertisment. După ce s-a întors pe teren, jucătorul i-a spus din nou ceva arbitrului în timpul următorului ghem şi a primit o penalizare de un punct. Numărul 125 mondial a ieşit apoi de pe teren, şi-a aruncat racheta în geantă şi şi-a atins pumnul cu cel al lui Van de Zandschulp, semnalând intenţia sa de a nu mai juca.

Dzumhur a avut o discuţie cu supraveghetorul turneului, dar a continuat în acelaşi timp să vorbească agresiv cu arbitrul de scaun.

"Într-un meci din turul al doilea al calificărilor de la Acapulco, Damir Dzumhur a primit două sancţiuni pentru comportament nesportiv, iar refuzul său de a continua meciul a dus la o părăsire a terenului", a precizat ATP într-un comunicat.

"În plus faţă de o amendă totală de 6.500 de dolari, Dzumhur pierde premiul de calificare pentru runda a doua, de 5.280 de dolari. În urma sancţiunilor emise la faţa locului, va fi iniţiată o investigaţie suplimentară, în temeiul dispoziţiilor privind infracţiunile majore ale jucătorilor, în conformitate cu regulile ATP", a adăugat forul de conducere al tenisului profesionist masculin.

După meci, s-a sugerat că Dzumhur l-ar fi ameninţat cu moartea pe arbitrul de scaun, dar jucătorul a negat vehement informaţiile.
 
"Sincer, nu ştiu unde au găsit unele site-uri informaţiile despre mine, că voi ucide pe cineva. Este adevărat că i-am spus supervizorului că am simţit nevoia să-l lovesc pe arbitru din cauza a ceea ce mi-a făcut. Supervizorul a sugerat că nu este o idee prea grozavă, deoarece îmi pot face rău şi mai mult. Am răspuns că nu-mi pasă atât timp cât sunt nervos, dar am reuşit să-mi revin şi să părăsesc terenul. Nu am ameninţat pe nimeni cu moartea, nu ştiu de unde a venit asta, mai ales că există imagini video ale întregului incident", a adăugat Dzumhur.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.