Protestatari au întrerupt duminică, timp de aproape o oră, cursa masculină din cadrul Campionatului Mondial de ciclism pe şosea, oprind plutonul după 80 de kilometri, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un grup format din nouă rutieri, care avea un avans de şapte minute faţă de plutonul general, se apropia de urcarea de pe Crow Road, pe traseul Edinburgh-Glasgow.

Grupul ecologist This Is Rigged a precizat pe Twitter că este responsabil pentru această manifestare. Poliţia scoţiană a declarat că unitatea sa de intervenţie a arestat cinci protestatari.

"Ca urmare a confirmării de către Poliţia scoţiană a unui protest în zona Carron Valley, care a întrerupt temporar cursa masculină pe şosea, lucrăm îndeaproape cu toate autorităţile relevante pentru a reduce la minimum perturbarea cursei şi, de asemenea, pentru a asigura siguranţa cicliştilor, care este preocuparea noastră principală", a notat UCI într-un comunicat, după întreruperea cursei.

Imaginile televizate îl arătau pe preşedintele UCI, David Lappartient, stând de vorbă cu cicliştii, în timp ce alţii au profitat de ocazie pentru a sta în maşinile echipelor sau pentru a mânca şi se hidrata.

Unul dintre cicliştii din grupul fruntaş a fost britanicul Owain Doull. British Cycling este sponsorizată de compania petrolieră Shell.

Cursa a fost autorizată să continue spre Glasgow la ora locală 12.16, iar grupul din frunte a pornit primul, pentru a-şi păstra avantajul de timp.

Mai multe evenimente sportive din Marea Britanie din acest an au fost ţinta protestatarilor de la Just Stop Oil, inclusiv turneul de tenis de la Wimbledon şi meciul de cricket Ashes de la Lord's.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.