Marele Premiu al Italiei de la Monza a fost întrerupt, duminică, în turul 27/53, din cauza unui accident suferit de monegascul Charles Leclerc de la Ferrari.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Maşina lui Leclerc a percutat cu putere zidul de protecţie al pistei, format din cauciucuri. Pilotul a ieşit singur din monopost, a fost dus la centrul medical al circuitului, dar sportivul nu are probleme de sănătate. Neutralizată iniţial cu Safety Car, cursa a fost oprită cu steagul roşu, pentru refacerea zidului de protecţie.

Aceasta a fost a doua intervenţie a maşinii de siguranţă. Cu câteva tururi înainte, abandonul danezului Kevin Magnussen (Haas) a adus prima dată safety car-ul pe circuit.

Deoarece maşina Haas fusese oprită într-o zonă periculoasă, linia boxelor a fost închisă. Liderul cursei, britanicul Lewis Hamilton (Mercedes), a intrat la boxe să schimbe pneurile şi a fost penalizat cu "stop and go" zece secunde.

Fără să fi efectut penalizarea, Lewis Hamilton era la conducere în momentul opririi cursei, urmat de canadianul Lance Stroll (Racing Point) şi de francezul Pierre Gasly (Alpha Tauri).

Cursa se va relua la 17.20, cu un nou start de pe grilă.

Ambii piloţi Ferrari au abandonat. Sebastian Vettel s-a retras la boxe, după o problemă la frâne.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.