FIFA a deschis, marţi, o procedură disciplinară împotriva federaţiei ecuadoriene, din cauza scandărilor injurioase ale suporterilor la meciul cu Ecuador, din deschiderea turneului final al Cupei Mondiale, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Forul internaţional nu a oferit detalii cu privire la scandări, dar a precizat că a deschis procedura în baza articolului 13 din Regulamentul Disciplinar, care pedepseşte “ofensa la adresa demnităţii saau integrităţii unei ţări, unei persoane sau unui grup prin cuvinte dispreţuitoare, discriminatorii sau injurioase”.

În astfel de cazuri, sancţiunile FIFA sunt de zece meciuri de suspendare când este vorba de un jucător sau un oficial. Dacă vizată de procedură este o federaţie, aceasta este amendată cu 20.000 de franci elveţieni şi primeşte o sancţiune de disputare a unui meci cu porţile închise.

Aceasta este prima procedură disciplinară de la CM din Qatar.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.