Cupa Mondială de fotbal a adus economiei Rusiei 12,5 miliarde de euro în perioada 2013-2018, ceea ce reprezintă 1,1 la sută din PIB, a anunţat, marţi, Comitetul de organziare a competiţiei care a avut loc între 14 iunie şi 15 iulie, informează Le Soir.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În aceeaşi perioadă, 2013-2018, au fost create 315.000 locuri de muncă, în fiecare an. Efectele pozitive ale Cupei Mondiale se vor mai resimţi încă o perioadă de cinci ani.

Aflat la Doha, în Qatar, gazda viitoarei ediţii a Cupei Mondiale, Alexei Sorokin, preşedintele Comitetuluid e organziare, a prezentat un raport privind impactul economic, social şi ecologic pe care turneul final găzduit de 11 oraşe l-a avut asupra Rusiei..

"Cifrele raportului sunt surprinzătoare", a declarat Sorokin.

La CM, Franţa a învins Croaţia, în finală, cu scorul de 4-2. 

Preşedintele FIFA, Gianni Infantino, a declarat că ediţia din Rusia a fost cea mai bună cupă mondială din toate timpurile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.