Formaţia egipteană Al Ahly a obţinut vineri o victorie cu 3-1 în faţa echipei Al-Ittihad şi şi-a asigurat un loc în semifinalele Cupei Mondiale a Cluburilor, după ce Karim Benzema a ratat un penalti înainte de a înscrie pentru echipa saudită.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Campioana Africii va înfrunta luni, în semifinale, deţinătoarea trofeului Copa Libertadores, Fluminense.

Al Ahly a deschis scorul în minutul 21 prin fundaşul stânga Ali Maaloul, care a transformat un penalti acordat pentru un henţ în careu.

Echipa lui Marcelo Gallardo a luptat pentru egalare şi a obţinut şi un penalti pentru un henţ.

Cu toate acestea, Benzema nu a reuşit să transforme lovitura de la 11 metri, şutul său fiind apărat cu brio de portarul Mohamed El Shenawy.

Al-Ahly şi-a mărit avantajul atunci când Hussein El Shahat a trimis mingea în plasă chiar înainte de a se împlini o oră de joc, din pasa lui Kahraba, care trei minute mai târziu a a pasat decisiv şi pentru Emam Ashour.

Campioana Arabiei Saudite, care a participat pentru prima dată la acest turneu după ce a ajuns în semifinale în 2005, şi-a încheiat campania cu un gol de consolare în ultimul minut, marcat de Benzema.

Acesta a venit imediat după ce Anthony Modeste de la Al Ahly a fost eliminat în minutul 90, după ce intrase în locul lui Aliou Dieng cu câteva minute mai devreme.

În cealaltă semifinală, campioana Europei, Manchester City, se va confrunta cu deţinătoarea Ligii Campionilor Asiei, Urawa Red Diamonds, care a învins vineri, mai devreme, cu 1-0, campioana CONCACAF, Leon.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.