Federaţia Internaţională de Tenis (ITF) şi grupul Kosmos, al lui Gerard Pique, au pus capăt parteneriatului cu privire la organizarea Cupei Davis, a anunţat presa internaţională.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

ITF nu a oferit detalii legate de rupereaa contractului cu Kosmos.

Fostul tenismen Ion Ţiriac a reacţionat după anunţul cu privire la încheierea parteneriatului, cerându-i demisia preşedintelui ITF, Dave Haggerty.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate

În atenţia domnului Dave Haggerty, preşedintele Federaţiei Internaţionale de Tenis

Domnule preşedinte,

În calitate de preşedinte de onoare al Federaţiei Române de Tenis, membru fondator al ITF din 1913, de trei ori finalist al Cupei Davis, vă reamintesc că în urmă cu patru ani, în faţa aa 600 de repprezentanţi ai tenisului internaţional, aţi luat următorul angajament:

‘să crească vizibilitatea, notorietatea şi situaţia financiară a briliantului tenisului mondial, Cupa Davis, prin parteneriatul cu compania Kosmos (parteneriat pe 25 de ani)’.

În acel moment, v-am avertizat că acest lucru va distruge cea mai importantă competiţie din tenisul mondial şi că nu va dura mai mult de 2-3 ani.

Astăzi, aţi anunţat încheierea colaborării. Am avut dreptate!

Drept urmare, sper că aveţi decenţa de a demisiona”, este mesajul transmis de Ion Ţiriac şefului ITF.

ITF a ajuns la un acord, în februarie 2018, cu grupul Kosmos, fondat şi condus de Gerard Pique, privind reformarea Cupei Davis, competiţie de tenis cu o istorie de aproape 119 ani, rezervată echipelor naţionale. Kosmos urma să investească în noul format trei miliarde de dolari, în 25 de ani.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.