Cupa Africii pe Naţiuni, programată între 9 ianuarie şi 6 februarie 2022, în Camerun, ar putea fi anulată din cauza situaţiei pandemice, informează RMC Sport.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Decizia de anulare este în atenţia organizatorilor, Confederaţia Africană de Fotbal, după ce varianta Omicron a coronavirsului, provenită din Africa de Sud, a devenit o ameninţare la nivel mondial.

În plus există problema jucătorilor, cărora le-ar putea fi interzisă participarea la competiţie de către cluburile lor europene, în special cele engleze.

Marea Britanie este acum în al cincilea val al pandemiei şi impune o carantină obligatorie persoanelor care revin în ţară din statele africane şi de această măsură nu sunt scutiţi fotbaliştii.

A XXXIII-a ediţie a Cupei Africii pe Naţiuni, o competiţie bienală, ar fi trebui să se dispute în acest an, dar a fost amânată de două ori din cauza pandemiei.

Turneul final trebuia să aibă loc în ianuarie, dar a fost amânat pentru iunie-iulie, ca să se suprapună cu turneul final al Campionatului European şi cu Copa America. Perioada ar fi fost potrivită din punctul de vedere al eliberării jucătorilor, însă competiţia africană a fost amânată a doua oară din aceleaşi motive legate de răspândirea coronavirusului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.