CSU Craiova a dat publicităţii, miercuri, un comunicat, în care afirmă că palmaresul fostei echipe Universitatea Craiova nu îi aparţine grupării patronate de Adrian Mititelu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Deşi am mai lămurit chestiunea privitoare la palmaresul Ştiinţei în cel puţin trei rânduri, o facem şi a patra oară, în speranţa că mass media şi publicul vor înţelege corect faptele.

Clubul Universitatea Craiova începe prin a reaminti atât publicului cât şi presei sportive că hotărârea Curţii de Apel Timişoara nu are nici o legătură cu noul SRL înscris în Liga a III-a de personajul de tristă amintire din istoria oraşului. Singura entitate juridică ce ar putea ridica eventuale pretenţii este societatea aflată în faliment la Tribunalul Braşov.

Mai mult, hotărârea Curţii de Apel Timişoara nu are legătură nici cu elucubraţiile aceluiaşi personaj. Instanţa a spus doar că palmaresul nu este material, că nu poate fi evaluat şi nici nu este transmisibil, fapt consemnat şi de deciziile luate în cazurile Rapid, Oţelul Galaţi sau Farul Constanţa. În toate aceste cazuri, palmaresul nu a putut fi valorificat, singurele care au putut face obiectul unui transfer către o nouă societate fiind stemele acelor cluburi, stemele conferindu-le de altfel respectivelor echipe statutul de continuatoare ale echipelor istorice.

În plus, instanţa supremă din România, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a hotărât deja definitiv şi irevocabil că:

- Clubul Sportiv Universitatea Craiova este una şi aceeaşi entitate din 1948 până în prezent, dobândind personalitate juridică în 1969;

- Clubul Sportiv Universitatea Craiova deţine palmaresul de fotbal al echipei Universitatea Craiova;

- Clubul Sportiv Universitatea Craiova deţine marca notorie (”stema cu leul”);

- Clubul Sportiv Universitatea Craiova este singura entitate sportivă ce poate purta numele de ”Universitatea Craiova”, se arată în comunicatul citat.

Acest comunicat vine după ce Adrian Mititelu, patronul grupării Univeristatea Craiova din Liga a III-a, a declarat că a câştigat în instanţă palmaresul fostului club, după ce Curtea de Apel Timişoara a refuzat să constate că palmaresul aparţine CSU.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.