Curtea de Apel Oradea a anulat hotărârea prin care CSA Steaua a fost desemnată campioană naţională la polo în sezonul 2019/2020, a anunţat, miercuri, pe site-ul oficial, CSM Oradea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Curtea de Apel Oradea a anulat Hotărârea din 02.06.2020, consemnată în Procesul Verbal Nr. 214 prin care s-au acordat medaliile şi s-a stabilit clasamentul Superligii Naţionale de polo pe apă – ediţia 2019/20. Prin această soluţie se anulează titlul de campioană naţională, acordat echipei CSA Steaua Bucureşti pentru amintita ediţie, prin amintita hotărâre a Biroului Federal al Federaţiei Române de Polo”, se arată pe site-ul CSM Oradea.

Miercuri s-a admis cererea de anulare a titlului naţional, formulată de Clubul Sportiv Municipal Oradea, soluţia pe scurt a completului fiind următoarea:

“Admite acţiunea formulată de reclamantul Clubul Sportiv Municipal Oradea în contradictoriu cu pârâta Federaţia Română de Polo – Biroul Federal al Federaţiei Române de Polo. Anulează parţial procesul-verbal nr. 214/02.06.2020, întocmit de Biroul Federal al Federaţiei Române de Polo, respectiv pct. 3 pentru aprobarea decernării titlului de campioană şi decernarea medaliilor în Superligă. Obligă pârâta să achite reclamantului suma de 50 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare, care se depune la Curtea de Apel Oradea. Pronunţată în şedinţa publică din 26.05.2021.”

În iunie 2020, Steaua Bucureşti a fost declarată campioană a Superligii Naţionale de polo, în urma unei şedinţe a Biroului federal al FR Polo, care a decis ”îngheţarea” stagiunii. Vicecampioana CSM Oradea anunţa încă de atunci că va contesta decizia.

Sezonul 2019-2020 a fost întrerupt din cauza pandemiei Covid-19, iar anterior, în februarie, s-a disputat Cupa României. La momentul întreruperii, liderul clasamentului era Steaua Bucureşti, cu 12 puncte avans faţă de vicecampioana CSM Oradea, care înregistra şi două restanţe.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.