Campioana României la handbal feminin, CSM Bucureşti, a fost învinsă, duminică, pe teren propriu, de formaţia daneză Team Esbjerg, scor 26-25, în manşa tur din sferturile de finală ale Ligii Campionilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Principalele marcatoare ale partidei au fost Cristina Neagu (9) pentru CSM, respectiv Kristine Breistol (7) pentru formaţia daneză.

Meciul retur va avea loc în 8 mai, pe terenul Team Esbjerg.

Câştigătoarea din dubla manşă obţine calificarea la Turneul Final Four de la Budapesta, acolo unde s-a calificat deja Metz Handball, în urma anulării disputei cu formaţia rusă Rostov-Don, care a fost exclusă din competiţie în urma conflictului armat din Ucraina.

În faza grupelor, CSM Bucureşti a încheiat pe locul 5, dar nu a mai disputat meciuri în play-off, adversara din Rusia, ŢSKA Moscova, fiind eliminată din competiţie, la fel ca în cazul celor de la Rostov-Don, astfel că joacă direct în sferturile de finală.

Primul meci din sferturi s-a jucat sâmbătă, între Brest - Gyor, scor 21-21, iar în cealaltă dispută se confruntă Krim Ljubljana - Vipers.  Returul din ambele serii va avea loc în 7 mai.

Turneul Final Four de la Budapesta va avea loc în 4-5 iunie, cu semifinalele programate în prima zi.

CSM Bucureşti s-a calificat de trei ori la Turneul F4, iar prima dată a şi câştigat trofeul (2016), performanţă urmată de două medalii de bronz (2017 şi 2018).

Deţinătoarea Ligii Campionilor este campioana Ungariei, Gyor ETO..

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.